CHP'li Faik Öztrak: Bürokraside bir cadı avı olduğu görüntüsü var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin gelecek dönemde artacak günahlarına ilişkin başka bir somut göstergenin de son dönemde bürokraside ve ekonomi bürokrasisine de yansıyan kıyımlar olduğunu belirtti. Öztrak, "Bürokraside...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Faik Öztrak: Bürokraside bir cadı avı olduğu görüntüsü var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümetin gelecek dönemde artacak günahlarına ilişkin başka bir somut göstergenin de son dönemde bürokraside ve ekonomi bürokrasisine de yansıyan kıyımlar olduğunu belirtti. Öztrak, "Bürokraside bir cadı avı olduğu görüntüsü vardır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztrak, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Bu yılın ilk 4 ayında enflasyonun yüzde 5'e ulaşarak rekor kırdığını dile getiren Öztrak, 2014 yılının 12 aylık enflasyon hedefi olan yüzde 5,3'ün ilk 4 ayda ulaşıldığını ifade etti. Enflasyondan bu yıl en çok memurların mağdur olacağını vurgulayan Öztrak, memur ve ailelerini enflasyona ezdirenlerin ne yapacaklarını anlatmaları, hesabını vermeleri gerektiğini belirtti. Ekonomi Bakanı'nın 'Bizim için kur ve faizin değeri enflasyondan daha önemlidir' dediğini hatırlatan Öztrak, şöyle devam etti: "Sayın Bakan, sizlerin enflasyon kaygınız olmayabilir ama vatandaşın cebinde, mutfağında yangın var. Hükümet, memura, emeklilere, asgari ücretlilere yaptığı ayıbı mutlaka telafi etmelidir. Hükümete açık çağrıda bulunuyorum: 2014 için memura enflasyon farkı ödemesini içeren bir düzenlemeyi derhal hazırlayın. Eğer bütçe dengeleri hükümetin söylediği gibi gidiyorsa, ekonomide işler tıkırında ise memuru ezmeyin, hakkını verin."

Enflasyonla mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizen Öztrak, bu sorumluluğun sadece Merkez Bankası'na ciro edilemeyeceğine dikkat çekti. Hükümetin gelecek dönemde artacak günahlarına ilişkin başka bir somut göstergenin de son dönemde bürokraside ve ekonomi bürokrasisine de yansıyan kıyımlar olduğunu dile getiren Öztrak, "Özellikle Maliye Bakanlığı'nda Mali Suçları Araştırma Kurulu gibi kritik yerlerde yapılan operasyonlar dikkat çekicidir. Yine Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul hatta SGK'da görevden almalar olağan hale gelmiştir. Bürokraside bir cadı avı olduğu görüntüsü vardır. Eğer hükümetin amacı bürokrasiyi korkutup, sindirerek hukuksuz iş ve işlemleri için kendine dikensiz gül bahçesi yaratmaksa çabalar beyhudedir. Bürokraside alınan hiçbir karar, atılan hiçbir imza saklanamaz. Mutlaka yapılan her işin hesabı gün gelir sorulur." şeklinde konuştu.

İnternet düzenlemesiyle ilgili bir soruya Öztrak, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusundaki karnesinin kötü olduğunu ve en kötü olan ülkelerden bir tanesi olduklarına dikkat çekti. Bunu herkesin söylediğini belirten Öztrak, "Biz bunu daha da kötülemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hükümeti aklı selime davet etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

CHP MYK'daki değişimine ilişkin bir soru üzerine ise Öztrak, oldukça yorucu dönemden çıktıklarını söyledi. Bütün arkadaşların son derece değerli hizmetler verdiğini, görevden ayrılanların Parti Meclisi'nde görevlerini sürdüreceğini anlatan Öztrak, farklı bir görev dağılımıyla birlikte bundan sonraki süreçte yürümeye devam edileceğini ifade ederek Genel Başkan'ın kararını saygıyla karşılamak gerektiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar