CHP’li Çıray: İhsanoğlu ile Erdoğan arasındaki fark 2 puana indi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nun vatandaşlardan her geçen gün daha fazla destek aldığını belirterek, “İhsanoğlu ile Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Çıray: İhsanoğlu ile Erdoğan arasındaki fark 2 puana indi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nun vatandaşlardan her geçen gün daha fazla destek aldığını belirterek, “İhsanoğlu ile Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı 2 puana geriledi.” dedi. Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikasını eleştirerek, “Erdoğan'ın dış politikası, El Kaide ve vahşi IŞİD’çi teröristlere eğitim ve silah vererek onların katliamlar yapmasına destek olacak kadar rezil bir dış politikadır. Hâlâ ‘one minute’ numaraları yapıyor.” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Aytun Çıray, sözlerine, "Türkiye bir aşiret değildir." cümlesiyle başladı. Başbakan Erdoğan’ın dış politikasını eleştirerek, “Bu rezil stratejik şarlatanlık siyaseti Reyhanlı'da, Suriye'de, Irak'ta katliamlara ve bebek ölümlerine neden olmuştur. Suriye ve Irak'ın bölünmesine neden olan bu zat, başta Kıbrıs ve Ortadoğu'daki çıkarlarımız olmak üzere tüm milli davalarımızı Cumhurbaşkanlığı makamıyla takas etmeye hazırdır.” dedi.

‘GAZZE SALDIRISINI DİLİNE DOLAYIP EKMEL BEY'E SALDIRIYOR’

Başbakan Erdoğan’ın, İsrail'in Gazze'ye saldırısını diline dolayıp Filistin devletinden nişan alan tek Türk olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na saldırdığını ileri süren Çıray, “Erdoğan, ‘Nasıl tarafsız kalırsınız?’ diyor. Bakın kendisi ne yapmış? Tarih, 23 Mart 2013: ‘Nisanda Gazze’ye gideceğim.’ Tarih 14 Nisan 2013: ‘Tarih kesinleşti, mayıs sonu gibi Gazze’ye gideceğim.’ Tarih 21 Nisan 2013, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: ‘Erdoğan’a, ‘Gazze’ye gitme.’ dedim.’ Tarih 14 Mayıs 2013, Erdoğan: ‘Kerry’nin demeci hiç şık değil, Haziranda Gazze’ye gideceğim.’ Son açıklamasının ardından iki haziran geçti, bizimkinden tık yok. 'Dinime küfreden Müslüman olsa' der atalarımız. İnsanda biraz olsun utanma olur.” diye konuştu.

‘ADİL OLMAYAN BİR SEÇİM YAŞAYACAĞIZ’

Adil olmayan bir cumhunbaşkanı seçimi yaşanacağını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray, “Büyük çoğunluğun cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun karşısında devlet, hükümet ve havuz medyası var. Daha da önemlisi, ‘inkâr et ve suçla’ çamur siyasetini çok iyi bilen ve hiçbir değer ölçüsü olmayan biri var ancak bütün bu olumsuzluklara karşı İhsanoğlu'nun halk desteği sürekli yükseliyor. Milletimiz onu tanıdıkça seviyor. Ekmeleddin Bey, kendisine rakip olan malum kişinin iyilik adına sahip olmadığı ne varsa onlara, hem de en kâmil anlamıyla sahip olan kişidir. Sistemi bir kuvvetler birliği şeklinde kendinde toplayıp bir kötülük voltranı yaratmak isteyen bir habaset fenomeniyle karşı karşıyayız. İyilikle kötülük arasındaki bu savaşı, iyiliğin zaferiyle noktalandırmaya mecburuz. 10 Ağustos seçimi, sıradan bir cumhurbaşkanı seçimi değildir. Huzur ve güvenliğimizi bozan, birliğimizi ve bütünlüğümüzü tehdit eden, kutuplaştırıcı bir zorbanın bir daha seçilmemesi gerekir. Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini, huzur ve refahını isteyenler bu nedenle de Ekmel Bey’in yanında yer alacaklardır.” dedi.

İhsanoğlu’nu beğenmeyip sandığa gitmeyecek olanların, ileriki yıllarda torunlarına, Türkiye’nin parçalanmasına nasıl seyirci kaldıklarını anlatacaklarını savunan Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü; “Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri açık olarak yazılmıştır ancak Tayyip Erdoğan, ‘Meclis'te ben olacağım, hakim de ben olacağım, yazı işleri müdürü de ben olacağım.’ demektedir. Bu onun daha da azgınlaşacağını gösteriyor. Üstelik Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya çıkmak için her şeyi yapmaya, uluslararası alanda her tavizi vermeye hazırdır. Cumhurbaşkanı olabilmek için teröristbaşıyla kirli ittifak pazarlıkları yapmaktadır. Erdoğan, İhsanoğlu'na karşı emrindeki devlet güçleri yanında bölücülerle bir şer cephesi kurmuştur. Bu cephe, Tayyip Erdoğan ve PKK cephesidir. 864 râkımlı tepe, suçluların ve bölücülerin sığınağı değildir. Bu bölücü zorbalar ittifakının Çankaya'ya çıkmasına izin vermeyeceğiz. Onun iç karartıcı çamur siyasetinden bıktık. Huzurlu bir Türkiye'de zengin ve mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz ve, 'Yetti gari' diyerek Ege'den sesleniyoruz. Sevgi ekmek, saygı ekmek, birlik ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz.”

Aytun Çıray, kendileri tarafından yapılan ankette İhsanoğlu’nun oy oranının yüzde 38,1, Erdoğan’ın ise yüzde 39,8 olarak çıktığını belirtti. CİHAN

Yorumlar