CHP'li Batum: Sayıştay belgeleri yolsuzluk olayı ortaya çıkmasın diye saklanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Sayıştay belgelerinin yolsuzluk olayının ortaya çıkmaması için saklandığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Batum: Sayıştay belgeleri yolsuzluk olayı ortaya çıkmasın diye saklanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Sayıştay belgelerinin yolsuzluk olayının ortaya çıkmaması için saklandığını ileri sürdü. Ancak koalisyon içindeki bir çatlama nedeniyle ortaya belgelerin çıktığını belirten Batum, "Bu vazo artık çatladı, yapıştırmak mümkün değil." dedi.

Batum, partisinin Eskişehir il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Batum, Sayıştay belgelerinin yolsuzluk olayının ortaya çıkmaması için saklandığını kaydetti. Fakat koalisyon içindeki bir çatlama nedeniyle ortaya belgelerin çıktığını belirten Batum, yolsuzluk iddiaları konusunda adı geçen bakanların halen görevde olmalarına tepki gösterdi. Batum, soruşturmada yer alan polislerin görevden alınması, diğer ilerdeki polis müdürlerinin görevlerinin değiştirilmesi ve soruşturmayı yürüten savcının yanına başka savcı verilmesine de tepki gösterdi.

Batum, şunları söyledi: " ' Eskiden polisler el çektirilmez', 'Savcı el çektirilmez, yanına yeni savcı mı atanır?' diyenler, bakın şimdi neler yapıyor. Hepsini görüyorsunuz ortada. Eskiden bunu diyenler şimdi 'Neden bunlar televizyonlarda yayınlanıyor?' diyorlar. Olacak iş mi? Savcıya ve polis memurlarına el çektirdiler. Yolsuzluk olayında içinde olduklarına yönelik tapeler ortada dalaşırken hala görevdeler."

Batum, tüm ortaya çıkanlara karşın olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını kaydetti. Olayın üstünün örtülmesinin vahim bir durum olduğunu aktaran Batum, bu bağlamda bu olanların üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Batum, "Bunlar yırtık ayakkabıyla siyasete girdiler. Öyle dediler, demediler mi? Şimdi ayakkabı kutusunda milyonlarca doları taşıyarak siyasetin çöplüğüne gidecekler. Bu vazo artık çatladı. Vazoyu yapıştırmak mümkün değil. Yapıştırsanız da olmaz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar