CHP'li Batum: Amaç demokratikleşme değil Bilal oğlanı kurtarmak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, hükümetin Meclise demokratikleşme adı altında getirdiği yasa tekliflerinin amacının Bilal oğlanı kurtarmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Batum: Amaç demokratikleşme değil Bilal oğlanı kurtarmak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, hükümetin Meclise demokratikleşme adı altında getirdiği yasa tekliflerinin amacının Bilal oğlanı kurtarmak olduğunu söyledi. "Bu ülkeyi bunlara soydurtmayacağız. Milletin annesine küfretmesine izin vermeyeceğiz." diyen Batum, ülkenin dayağa ve gemiye mazhar olanlar diye ikiye ayrıldığını ifade etti.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Batum, bugün 14 Şubat Sevgililer Günü olduğunu hatırlattı. Bazılarının 14 Şubat'ta bazılarının gemilere mazhar olduğunu dile getiren Batum, "Bazıları ise dayak, cop, sopa, biber gazı, boyalı suya mazhar oluyor. Neden bu farklılık? Bilal oğlanlar bütün himayelere mazhar olsun; diğer çocuklar cop yesin, dayak yesin." ifadelerini kullandı.

Yeniden yargılama konusunda Adalet Bakanını eleştiren Batum, bakanın Başbakanın talimat verdiğini ve seçim sonrası bir çalışma yapacağını söylediğini aktararak, "Seçimlerdan sonra işi tam çıkmaza götürme politikası, yalan söyleme politikasıdır." diye konuştu.

Yasanın aymaz ve vicdansız bir şekilde hazırlandığını vurgulayan Batum, "Bekir Bozdağ'a 'sayın bakan', Başbakana 'başbakan' demekten samimiyetle söylüyorum utanç duyuyorum." şeklinde konuştu. "Bu kadar büyük bir haksızlık, biz milletin vekiliyiz, bunları mutlaka kamuoyuna duyurmak zorundayız. Bu demokratikleşmeyi bir yerden başlatma değil, 17 Aralık'ın üstünü örtmedir." diyen Batum, ayakkabı kutularının geçersiz olması, para sayma makinalarının geçersiz olması için çalışıldığını söyledi. HSYK Birinci Dairenin buna göre düzenlendiğini dile getiren Batum, "Amaç Bilal oğlanı kurtarmak." dedi.

Batum, şöyle devam etti: "Bu ülkeyi bunlara soydurtmayacağız. Milletin annesine küfretmesine izin vermeyeceğiz. Bunlara demokratikleşme diyen bir kişi varsa gelip bunları anlatması lazım. Nerde Balyoz davası."

Başbakanın savcılara dava açılacağını söylemesiyle ilgili ise Batum, "Bu uygulama falan değil. Bu uygulamanın hükümet tarafından teşvik edildiği, korunduğu, yolunun açıldığı bir durum." ifadelerini kullandı. Batum, dayağa mazhar olanlar ve gemiye mazhar olanlar diye ülkeyi ikiye ayırdıklarını vurguladı. CİHAN

Yorumlar