CHP'li Atilla Kart’tan MİT yasasıyla ilgili değerlendirme

CHP Milletvekili Atilla Kart, "TBMM’de görüşülmekte olan MİT tasarısıyla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetiminde ve anayasal yapılanmasında 8-9 yıldan bu yana sürdürülen tahribat, nihai darbelerle kırılma sürecine dönüşmüştür.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Atilla Kart’tan MİT yasasıyla ilgili değerlendirme

CHP Milletvekili Atilla Kart, "TBMM’de görüşülmekte olan MİT tasarısıyla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetiminde ve anayasal yapılanmasında 8-9 yıldan bu yana sürdürülen tahribat, nihai darbelerle kırılma sürecine dönüşmüştür." dedi.

Kart, MİT yasasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Artık, 2 yıldan bu yana TBMM gündeminde ‘Demoklesin Kılıcı’ olarak sallandırılan, devlet sırrı tasarısının hayata geçirilmesine gerek kalmamıştır. Zira hukuk sistemini ve demokrasiyi tümüyle tüketen, tümüyle yok eden MİT tasarısı, şu an Meclis’te görüşülüyor ve hayata geçmek üzere. Bu tasarının, Türkiye’de demokrasi ve hukukun son kırıntılarını yok edeceği, toplumsal barışımızı tehdit etmekten öte yok edeceği açıktır. Kaygı ve değerlendirmelerimi somutlaştırarak ifade ediyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar