CHP’li Altay’dan Cemil Çiçek’e tepki: İtibarına halel getirdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, fezlekelerle ilgili geç bilgi verdiği gerekçesiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Altay’dan Cemil Çiçek’e tepki: İtibarına halel getirdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, fezlekelerle ilgili geç bilgi verdiği gerekçesiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e tepki gösterdi. Altay, “Meclis Başkanı adı yolsuzluğa karışmış bakanlara bir nevi suç ortaklığı yapmıştır. Yolsuzluklara kendisini siper etmiştir. İtibarına halel getirmiştir.” dedi.

    Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP’li Altay, fezlekelerin Meclis’e gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Altay şunları söyledi: “TBMM Başkanı bugün bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Gazetecilere çok teşekkür ediyorum. Bir görevi kötüye kullanmayı gazeteciler ortaya çıkardı. Önemli bir hizmet yaptı basın mensuplardı. Medya mensuplarının çabaları sonucu 6 gündür sır gibi saklanan gerçeği Meclis Başkanı açıklamak zorunda kaldı. 4 bakanla ilgili fezleke TBMM’ye intikal ettiğini kamuoyu ile paylaştı. Meclis Başkanı anayasaya ve iç tüzüğe aykırı tutumda bulunmuştur. TBMM’nin iç tüzüğünün 14. maddesinin 10. fıkrasını açıkça çiğnemiştir. Yine TBMM iç tüzüğünün 51. maddesini açıkça ihlal etmiştir. Milli iradeye bundan daha büyük bir saygısızlık yapılamaz. Kamuoyunun tüm Türkiye’nin aylardır konuştuğu 4 bakanla ilgili fezlekelerin saklanması yoluyla milli iradenin hiçe sayılması TBMM Başkanı’na yakışmamıştır. Gerçi, ‘Anayasanın 138. maddesi öldü’ diyen Meclis Başkanı’ndan başka bir tavır da beklemiyorduk. Bu şekilde Meclis Başkanı adı yolsuzluğa karışmış bakanlara bir nevi suç ortaklığı yapmıştır. Yolsuzluklara kendisini siper etmiştir. İtibarına halel getirmiştir. Ne söylediğimi bilerek söylüyorum.”

    CHP’li Altay konuşmasında fezlekelerin Meclis’e geldiğinde yapılması gerekenle ilgili iç tüzüğün ilgili maddesini kameraların karşısında okudu. CİHAN

Yorumlar