CHP’li Altay: İnternete sansüri hukukun ortadan kalkması demektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, internete sansür getireceği iddia edilen düzenlemeye ilişkin, “Bu Türkiye’de hukukun ortadan kalkması demektir.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Altay: İnternete sansüri hukukun ortadan kalkması demektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, internete sansür getireceği iddia edilen düzenlemeye ilişkin, “Bu Türkiye’de hukukun ortadan kalkması demektir.” dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Engin Altay, tutuklu milletvekilleriyle ilgili çalışmanın sorulması üzerine şunları söyledi: “Meclis’te grubu bulunan üç siyasi parti CHP, Adalet ve Kalkınma Partisi, BDP bu konuda bir irade ortaya koydular. Tutuklu milletvekili ayıbına son verilmesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarı bakımından da çok önemli olduğu bizce ve herkesçe malum. Bu kapsamda üç partiden hukukçu milletvekilleri bir çalışma yaptı, bu çalışmayı üç partiden grup başkan vekilleri olarak bizler de bir değerlendirdik. Bir geçici madde arkadaşların çalışmasında ön görülmüş, Anayasa değişikliği ve mevcut Anayasa üzerinde kimi maddeler üzerinde değişiklik gerektirdiği için doğal olarak bunun siyasi partilerin yetkili organlarında da değerlendirilmesi gerekiyor. Bu metinden hem sayın Başbakan’a hem, sayın Genel Başkanımıza gitti, önümüzdeki hafta sanıyorum bir netlik kazanmış olur.”

İnternete sansür getireceği iddia edilen yasa hakkında da değerlendirme yapan Altay, “Bunların anlayışı şu; TİB diye bir şey var. Hükümetin memuru bu kurumun başındaki zat ve bütün işlemlerdeki yetkiyi bu zata vereceğiz. Özel hayatın gizliliğine ilişkin sosyal medyada bir haber olursa bir kaset çıkması halinde mahkemeye başvurmadan TİB direk bu içeriğe erişimi engelleyecek. Kişisel verilerle ilgili kişi haklarıyla ilgili bir konu varsa bir hakaret varsa ya da bir tuvalet taşı pazarlığı varsa ses kayıtları internete düşerse burada takdir TİB’in. ‘Bu benim özel hayatım’ derse Başbakan, TİB Başkan’ı derhal o içeriğe son verecek. Kendisi bu işlere hakim olmuş olacak. Şimdi de sosyal medyayı basın tekelini kendisi tümüyle kendi tekelinde toplayacak. Bu Türkiye’de hukukun ortadan kalkması demektir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar