CHP'li Altay: 4. madde dışında hiç birisine itirazımız olmaz

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Dün Meclis'e gönderilen çözüm paketinin AK Parti ile HDP mutabakatıyla...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Altay: 4. madde dışında hiç birisine itirazımız olmaz

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Dün Meclis'e gönderilen çözüm paketinin AK Parti ile HDP mutabakatıyla hazırlanmış bir paket olduğuna dikkat çeken Altay, bu paketle çözümün mümkün olmadığını ifade etti.

Kürt sorunundan kaynaklı terörün biran önce çözüme kavuşmasını isteyen bir parti olduklarını vurgulayan Altay, Oslo ile başlayan süreçte kullanılan aktörlerin suç işlediğini ve bu aktörlere bir koruma ve muafiyet getirildiğini kaydetti.

Sorumsuzluğun sadece cumhurbaşkanlığına verildiğini dile getiren Altay, hiç kimsenin sorumsuzluk hali ve yetkinin olamayacağını belirterek, bunun Anayasa'ya ve hukuk devletine aykırı olduğunu kaydetti. Hukuk ve Anayasa dışına çıkılarak değerli bir iş yapılamayacağını ve mutlaka defosunun olacağını anlatan Altay, seçime bir ay kala Meclis'e sevk edilmesini eleştirdi. Başbakan'ın, bunu her zaman yaptığını belirten Altay, Kürt halkının duygularıyla talepleriyle oynama ve siyasi emellere alet etmekten başka bir şeyin olmadığını kaydetti.

Hükümete verilenin ne hududu ne de şümulunun belli olmadığını belirten Altay, muğlak ve sınırsız yetki ile terör sorununun çözülemeyeceğinin altını çizdi. "Kürt sorununu çözüyormuş gibi yapmaktan ibarettir." diyen Altay, "4. madde dışında hiç birisine itirazımız olmaz." şeklinde konuştu.

"Devlet politikası değil hükümet politikasıdır. Devlet politikası olsaydı muhalefet de bilgilendirilirdi." diyen Altay, tasarıya eleştirileri ve çekinceleri olduğunu ifade ederek, görüşmeler sırasında katkı sunacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar