CHP'li Ağbaba: AKP’li milletvekili bana bardak fırlattı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Partili bir milletvekilinin kendisine bardak fırlattığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ağbaba: AKP’li milletvekili bana bardak fırlattı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Partili bir milletvekilinin kendisine bardak fırlattığını söyledi. Anadolu Ajansı’nın olaya ilişkin haberini eleştiren Ağbaba, “Anadolu Ajansı bu bir kavgaymış gibi gösteriyor. Geçmişte olduğu gibi. Bu bir kavga değil, bu bir saldırıdır.” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda çıkan kavgaya ilişkin TBMM’de düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Ağbaba, “Suriye ile ilgili komisyonda bir tartışma vardı. Ben de görüşlerimi ifade ediyordum. Başbakan’dan talimatlı bu konuda meşhur bir AKP milletvekili ben konuşurken, üzerime su bardağı fırlattı.” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberini eleştiren Ağbaba şöyle devam etti: “Anadolu Ajansı’nın geçmiş olduğu habere bakınca, inanamadım. Sanki karşılıklı su bardağı fırlatmışız gibi, Anadolu Ajansı’ndan burada arkadaşlar varsa onlara söylüyorum, komisyonun tutanakları var burada, kimin su bardağı fırlattığı ortada. Anadolu Ajansı bu bir kavgaymış gibi gösteriyor. Geçmişte olduğu gibi. Bu bir kavga değil, bu bir saldırıdır. Şiddete başvuranlara milletvekili demek de, mümkün değildir. Hele ismi İnsan Hakları Komisyonu olan bir komisyonda bulunması doğru değildir çünkü insan hakları, insanların olması gerekiyor bu komisyonda. Şunu yapmaya çalışıyorlar; CHP milletvekillerinin ne konuşacağına, kimi eleştireceğine, hangi ölçüde eleştireceğimize ayar vermeye çalışıyorlar. Biz biat kültüründen gelmiyoruz. Biz, kimsenin önünde iki kat eğilmiyoruz. Biz, genel başkanlarımız dahil kimsenin önünde eğilmedik ve eğilmeyeceğiz. Onların durumu ortada, biat kültüründen gelen, ölümüne biat edenlerden biz farklıyız. Bizde şiddet olmaz, bizde saldırı olmaz. Bizde, insana yakışmayan şey olmaz. Anadolu Ajansı’nı tekrar kınıyorum.”
CİHAN

Yorumlar