CHP'li Ağbaba 21 bakana taşeron uygulamasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Soma’daki maden faciasına ilişkin taşeron uygulaması ile ilgili 21 bakana soru önergesi yöneltti.Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, kamu ile özel sektörde her geçen...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ağbaba 21 bakana taşeron uygulamasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Soma’daki maden faciasına ilişkin taşeron uygulaması ile ilgili 21 bakana soru önergesi yöneltti.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, kamu ile özel sektörde her geçen gün yaygınlaşan taşeron uygulamasının iş güvenliği açısından kaza ve ölümlerin kaynağı haline geldiğini belirtti. Taşeron uygulamasında, işçilerin güvenliksiz çalışma şartlarıyla baş başa bırakıldığını, bu durumun ortadan kaldırılması için yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Bu şekilde güvencesiz bir şekilde çalışanların sayısının dahi bilinmemesi durumunun vahametini göstermektedir." dedi.

Ağbaba, 21 bakana yanıtlamaları için şu soruları yöneltti: “Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatları bünyesinde sözleşmeli ve geçici personel olarak kaç işçi çalışmaktadır? Bu işçilerin cinsiyete göre dağılımı nasıldır? Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatları bünyesinde alt işveren işçisi olarak kaç işçi çalışmaktadır? Bu işçilerin cinsiyete göre dağılımı nasıldır? Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatı bünyesindeki tüm çalışanları (sözleşmeli, geçici, alt işveren işçisi-taşeron) kapsamak koşuluyla 2002-2014 yılları arasında kaç adet iş kazası yaşanmıştır? Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatı bünyesindeki tüm çalışanları (sözleşmeli, geçici, alt işveren işçisi-taşeron) kapsamak koşuluyla 2002-2014 yılları arasında meslek hastalığına yakalananların çalışanların sayısı kaçtır?”

CİHAN

Yorumlar