CHP’den diğer muhalefet partilerine çağrı: 26 Mart’ta gelin, fezlekeler okunsun

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, fezlekelerin okunması için 26 Mart Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda CHP grubu olarak hazır olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den diğer muhalefet partilerine çağrı: 26 Mart’ta gelin, fezlekeler okunsun

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, fezlekelerin okunması için 26 Mart Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda CHP grubu olarak hazır olacaklarını söyledi. Toplantı yeter sayısı olan 184 rakamına ulaşmak için diğer muhalefet partisi ve bağımsız milletvekillerine de çağrıda bulunan Hamzaçebi, “Diğer siyasi partilerimiz de destek verirse fezlekeler okunmuş olur. Fezlekelerde yer alan bütün bilgilerden hem parlamento hem Türkiye haberdar olmuş olur." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendiren CHP'li Hamzaçebi, fezlekelerle ilgili CHP grubunun tavrını açıkladı. 26 Mart günü TBMM Genel Kurulu’nun açık olacağını hatırlatan Hamzaçebi, “Son hafta TBMM açık. CHP grubu olarak fezlekelerin TBMM’de okunması için hazırız. Olağan üstü toplantıysa olağan üstü toplantı Meclis’in son haftasında yani 26 Mart tarihinde açık olacağı dikkate alınarak o tarihte fezlekelerin okunmasıysa o tarihte okunması için TBMM’de hazır olacağız. CHP olarak hem olağanüstü toplantı için hem 26 Mart tarihindeki TBMM toplantısı için biz hazırız. Ancak toplantı yeter sayısını yani 184 sayısının sağlanabilmesi için diğer muhalefet partilerinin ve bağımsızların CHP’nin bu tutumuna destek vermesi gerekiyor. En geç 26 Mart tarihli oturumda diğer muhalefet partilerinin de bağımsızların da olması gerektiğini düşünüyorum. En geç 26 Mart Salı günü CHP grubu TBMM’de fezlekelerin okunması için hazır olacaktır. Diğer siyasi partilerimiz de destek verirse fezlekeler okunmuş olur. Fezlekelerde yer alan bütün bilgilerden hem parlamento hem Türkiye haberdar olmuş olur.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar