CHP’den Başbakan’a: Ağaoğlu’nun imar değişikliğini de mi dış mihraklar yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun basına yansıyan telefon görüşme tapelerinde, Veliefendi Hipodromu karşısındaki arazinin imar sorununun, 'büyük patron' diye söz ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüldüğünü sö.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den Başbakan’a: Ağaoğlu’nun imar değişikliğini de mi dış mihraklar yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun basına yansıyan telefon görüşme tapelerinde, Veliefendi Hipodromu karşısındaki arazinin imar sorununun, 'büyük patron' diye söz ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüldüğünü söylemesini TBMM’ye taşıdı. Oran, "İş adamı Ali Ağaoğlu’nun imar değişikliğini de mi dış mihraklar yaptı?" diye sordu.

Bu arazinin imar tartışması için 8,5 ay önce 3 ayrı soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a, “Ağaoğlu’nun sözünü ettiği büyük patron siz misiniz? Oğlunuzun vakfı TÜRGEV’e 200 milyon TL değerinde arazi bağışı normal midir? Bu imar tartışması için verdiğim önergelerin savsaklanması, yanlış yanıt gönderilmesi veya hiç yanıt gönderilmemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na siz mi talimat verdiniz?” diye sordu.

Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, Ali Ağaoğlu’nun söz konusu arazisinin imar durumuyla ilgili tartışmalar hakkında, Nisan 2013’te 3 ayrı soru önergesi verdiğini, ancak önergelerin birisinin hiç yanıtlanmadığını, diğer ikisinin ise yanıltıcı yanıtlar gönderildiğini bildirdi. Oran’ın Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:

"AĞAOĞLU’NUN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ’Nİ DE Mİ DIŞ MİHRAKLAR YAPTI?"

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması için 'faiz lobisi' ve 'dış güçlerin senaryosu' demeniz karşısında, Ali Ağaoğlu’nun plan tadilatı işlerini de söz konusu dış mihraklar yürütüp sonuca bağlamıştır? Bu dış mihraklar kim veya hangi ülkelerdir?

"BAKANLIK VE İBB’YE BASKI UYGULADINIZ MI?"

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınarak hakimlikçe bırakılan iş adamı Ali Ağaoğlu’nun, 2011’de satın aldığı, üzerinde fabrika ve taşınmazların bulunduğu Veliefendi Hipodromu'nun karşısındaki 70 dönümlük arazinin imar planının değişmesi için bakanlıklar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne baskı uyguladınız mı?

"AĞAOĞLU’NUN İSTEĞİ NASIL KABUL EDİLDİ?"

40 dönümlük park alanının 25 dönüme düşürülmesi, ayrıca inşaat alanının 190 dönüme çıkarılarak, toplam inşaat alanının yüzde 193 artırılmasını öngören imar değişiklik teklifi, İBB Meclisi'nce 'oybirliğiyle' reddedilmesine karşın, son anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iş adamı Ağaoğlu’nun istediği biçimde dönüşmesinin gerekçesi nedir?


"BÜYAK PATRON SİZ MİSİNİZ?"

Ağaoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devre dışı bırakılmasıyla ilgili olarak, basın yayın organlarına yansıyan bilgilere göre, "Ben Başbakan'a yaptırdım, açık ve net söylüyorum yapmadınız, yapmadınız, Kadir Bey'e söyledim, ben de gittim büyük patrona o da bakana talimat verdi" şeklindeki sözlerinde geçen ‘büyük patron’ siz misiniz? İBB’nin reddettiği imar teklifinin kabul edilmesi için hangi girişimlerde bulundunuz?

"OĞLUNUZUN VAKFINA 200 MİLYON TL’LİK ARAZİ BAĞIŞI MORMAL MİDİR?"

Yine basına yansıyan söz konusu konuşmasında, Ağaoğlu’nun, M.K. adlı kişiye oğlunuz Bilal Erdoğan'ın başkanı olduğu TÜRGEV isimli vakfa 20 dönümlük araziyi bağışlamasının gerekçesi nedir? Bu arazinin değerinin 200 milyon TL olduğu belirtilmesi karşısında bir iş adamının oğlunuzun başında olduğu TÜRGEV’e bağışlaması normal midir?

"AZİZ BABUŞÇU VE BAYRAKTAR İSMİ GEÇİYOR"

Ağaoğlu’nun daha sonraki telefon konuşmalarında, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de görüşerek, Veli Efendi Projesi'nin önündeki engellerin aşılmasında, TÜRGEV'e yapılan bağışın işlerin yürümesini kolaylaştırdığını ifade etmesinin gerekçesi nedir?


CİHAN

Yorumlar