CHP'den Başbakan Yardımcısı İşler'e "Ali'siz Alevilik" sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e "Recep Tayyip Erdoğan 'Almanya'da 'Ali'siz Alevilik' denen bir olay var.” ifadesi ile Alevi vatandaşlarla ilgili ne demek istemiştir?" diye sordu. Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Başbakan Yardımcısı İşler'e "Ali'siz Alevilik" sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e "Recep Tayyip Erdoğan 'Almanya'da 'Ali'siz Alevilik' denen bir olay var.” ifadesi ile Alevi vatandaşlarla ilgili ne demek istemiştir?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, "Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un sözlerine verdiği yanıtlar basına da yansımıştır. Gauck için ‘Herhalde kendisini hala rahip zannediyor’ ifadelerini kullanan Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya'da ‘Ali'siz Alevilik’ denen bir olay var. Yani ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında, kendilerinin de desteklemiş olduğu bir yapı var" demiştir.” hatırlatmasını yaptı.

CHP’li Tanrıkulu, Emrullah İşler’e şu soruları yöneltti:

- Recep Tayyip Erdoğan "Almanya'da "Ali'siz Alevilik" denen bir olay var.” ifadesi ile Alevi vatandaşlarla ilgili ne demek istemiştir?

- “Ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında” ifadesi ile hem Ateistlerin hem de Alevilerin hedef gösterildiği iddiası doğru mudur?

- Bu tür söylemler ile Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde bir tür kutuplaşma ortamı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bu kutuplaşma ortamı siyasi üstünlük sağlama amacı mı taşımaktadır?

- Toplumda her türlü inanç değerleri üzerinden kutuplaşma yaratabilecek söylemlerde bulunulması etik midir?

- Ülkemizde misafir olarak bulunan ve açıklama yapan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck henüz ülkemizden ayrılmadan, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tür kutuplaştırıcı sözlerle eleştiri yapması misafirperverlik ile bağdaşmakta mıdır?

- Recep Tayyip Erdoğan bu ifadesi ile Aleviler ve Ateistler üzerinden kin ve nefret söyleminde bulunmamış mıdır?”

CİHAN

Yorumlar