CHP, Yalova'yı 6 oyla geri aldı

Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti'nin itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Yalova'yı 6 oyla geri aldı

Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti'nin itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında daha önce 1 oy farkla seçimi kaybeden CHP adayı Vefa Salman, bu kez 6 oyla belediye başkanlığına seçildi.

Yalova Belediye Başkanlığı seçiminde 124 sandıkta geçersiz oylar için itiraz edildi. Merkez İlçe Seçim Kurulu sabah geç saatlere kadar inceleme yaptı. İncelemelerin ardından CHP adayı Vefa Salman 27 bin 229 oyla belediye başkanlığına seçildi. İtirazlar öncesinde 1 oy farkla önde olan AK Parti adayı Yakup Koçal ise 27 bin 223 oy aldı.

Diğer partilerin aldıkları oylar ise şöyle oldu: MHP adayı Ahmet Kaplan 3 bin 390, HDP adayı Tuncay Turanlı 2 bin 101, SP adayı Celal Korkmaz bin 298.

SEÇİMİ KAZANAN VEFA SALMAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yapılan itirazlar sonrasında tekrar sayılan oylardan 6 oy farkla Vefa Salman çıkınca gözyaşlarını tutamadı. Vefa Salman’ı süreç boyunca adliye bahçesinde çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı. Sayım sonrasında alınan kararı açıklayan Yalova Milletvekili CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "İkinci kez yine biz seçildik." dedi.

“Bugün 1-0 değil, 2-0 yaptık. Pazar günü bir seçim kazandık, bugün bir seçim daha kazandık. Bu 2-0 oldu." diyen İnce, sözlerine şöyle devam etti: "AKP bütün itirazlarını yaptı. Bütün itirazları sonucunda Sayın Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova’nın yeni belediye başkanıdır. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez çünkü bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır. Bilgileri, belgeleri elimizdedir. Bu süreçte sandık başlarında hakkımızı yedirmeyen, sandık başlarında okul bahçelerinde 1 oyumuza zarar gelmemesi için canla başla çalışan tüm sandık görevlilerine, sağcılara-solculara, ülkücülere-ulusalcılara, başörtülülere-başı açıklara, doğululara-batılılara, herkese bütün cumhuriyetçilere, bütün Atatürkçülere, bize, partimize adayımıza gönlünü açan bütün yurttaşlarımıza, Alevilere, Sünnilere, Şafilere hiçbir ayrım yapmadan bütün Yalova’daki yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Türkiye’de artık bir ‘Yalova modeli’ vardır. ‘Yalova modeli’ Atatürk’ün kentine sahip çıkmıştır. Atatürk’ün kenti cumhuriyet düşmanlarına, kutsal ittifakçılara prim vermemiştir. Yalova emin olun ki cumhuriyetin kalesi olacaktır. Yalova Türkiye’nin butik İzmir’i olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Yalova’nın yeni Belediye Başkanı Vefa Salman ise duygularını şöyle dile getirdi: “Ben en başından beri kazanacağıma yürekten inanmıştım. Televizyonlara konuşurken de söyledim, bu seçimi biz aldık dedim. Sakindim ve hiç heyecan yoktu. Onların beni telkin etmesi gerekirken onları ben telkin ettim. Adalet de ikinci kez tecelli etti. Sadece taraflarımın değil bütün Yalova’nın belediye başkanı olacağım.” CİHAN

Yorumlar