CHP ve MHP il başkanları seçimlerde usulsüzlük iddialarına karşı teyakkuzda

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde AK Parti’nin seçim hileleri yapabileceğini iddia ederek, buna karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve MHP il başkanları seçimlerde usulsüzlük iddialarına karşı teyakkuzda

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde AK Parti’nin seçim hileleri yapabileceğini iddia ederek, buna karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, “Yolsuzlukları ayyuka çıkmış AK Parti, seçimlerde usulsüzlük yapabilir. Biz buna karşı gereken tüm önlemleri aldık.” dedi.

CHP İl Başkanı Engin, sosyal medyada AK Parti’nin seçimlerde büyük usulsüzlük yapacağı yönünde iddialar dolaştığını, kendilerine bu konularda duyumlar geldiğini söyleyerek, “Seçimlere herhangi bir şaibe karıştırılmaması için gereken önlemleri aldık. Her ilçede genel merkezimizle anında bağlantı kurularak, çıkan sandık sonuçları eşzamanlı olarak bildirilecek. Sonuçlar daha sonra karşılaştırılacak. Toplumumuzda, AKP’nin seçimlere şaibe karıştırabileceği yönünde bir güvensizlik var. Tıpkı sınavlarda, memur alımında, yolsuzluklarda, yargıda, emniyette yaptıkları gibi seçimde de olabilir kanaati var.” şeklinde konuştu. İzmir’de 10 binden fazla sandıkta sandık ve okul görevlileri bulunduğunu ifade eden Engin, “İzmir’de seçimlere hile karıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu seçim, Türkiye için varlık yokluk seçimidir. O nedenle sandıkta kazandığımızı kâğıt üzerinde kaybetmeyeceğiz.” dedi.

Yerel seçimlere AK Parti’nin hile karıştırabileceği yönünde endişeleri olduğunu, bu yönde duyumlar aldıklarını söyleyen MHP İl Başkanı Karataş da şunları kaydetti: “Oyların kaydırılması veya çalınmasıyla ilgili bizler de duyumlar aldık. Endişemiz var. Geçmiş seçimlere baktığımızda, sağlıklı bir şekilde geçmediği kanaatindeyiz. Bunu önleme adına, oyumuza sahip çıkma adına sandık görevlilerimizi, müşahitlerimizi gerekli şekilde eğittik. Onlara sandık başındaki görevlerinin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği eğitimi verildi. Seçim günü sandığa giden oyumuzun sağlıklı bir şekilde çıkıp sisteme girinceye kadar takipçisi olacağız. AKP iktidarının, oy hırsızlığına gelinceye kadar zaten memlekette yaptıkları yolsuzluk, hırsızlık alenen ortada. Bunu yapan bir zihniyetin, kendi iktidarlarını sürdürme adına oy da çalacaklarına inanıyoruz. Buna izin vermeyeceğiz.” Necat Karataş, İzmir’de boş olan bazı evlerde insan yaşıyormuş gibi gösterildiğini iddia ederek, “Bakıyorsunuz dört kişinin yaşadığı bir evde sekiz on kişi yaşıyor gösterilmiş, iki kişi yaşayan bir evde dört beş kişi gösterilmiş. Bu yönde bazı tespitler de söz konusu. Demek ki burada bir hayali seçmen olayı var. Hayali seçmenlere oy kullandırılmaması için tabii ki gerekli tedbirleri de alacağız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar