CHP seçimler için 28 Mart'ta düğmeye basıyor

CHP yönetimi, seçimler için düğmeye basacağı tarihi netleştirdi. Demokrasi, Özgürlük ve Kalkınma Manifestosu 28 Mart'ta açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
CHP seçimler için 28 Mart'ta düğmeye basıyor

CHP, seçim bildirgesinden evvela Türkiye’nin ana sorunlarına çözüm önerilerini içeren “Demokrasi, Özgürlük ve Kalkınma Manifestosu”nu 28 Mart’ta kamuoyuna izahatyı planlıyor.

Manifesto; başta anlatım ve inanç olmak üzere ana insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesini, siyasi ve toplumsal hayata katılımın önündeki engellerin kaldırılmasını öngörüyor.

“Sosyal adalet ve eşitlik olmaksızın özgürlük, özgürlük olmaksızın kalkınma olmaz” şiarıyla açıklanması öngörülen manifestodaki bir takım maddeler şunlar: 

Kürt sıkıntısı daha çok demokrasi ve özgürlükle çözülecek. Barış süreci, bütün halkın önünde, şeffaf biçimde, meşru demokratik zemin bulunan TBMM’de bütün partilerin eşit temsil edildiği komisyon vasıtası ile sürdürülecek. 

Kişisel verilerin korunması ve iletişimin güvenliği sağlanacak; her çeşitli fişlemeye ve yasadışı dinlemelere son verilecek. Fişleme ve dinlemelere ağır yaptırımlar gelecek. 

Yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak. 

İfade özgürlüğü güvence altına alınacak. 

Din ve vicdan özgürlüğü korunacak. Cemevleri ibadethane şekilde kabul edilecek. 

Asgari ücret bin 200 liranın üstüne çıkarılacak.

Anneleri çalışsın, çalışmasın bütün çocuklara kreş hizmeti sunulacak. 

Kredi kartı borcu bulunan vatandaşları rahatlatacak sürpriz hücum yapılacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar