CHP, savcıların görev yerlerinin değiştirilmesinin sebebini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası savıların görev yerlerinin değiştirilmesinin sebebini sordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP, savcıların görev yerlerinin değiştirilmesinin sebebini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası savıların görev yerlerinin değiştirilmesinin sebebini sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na Başbakan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, üç bakan çocuğu ile iş adamları RezaZarrab (Rıza Sarraf) ve Ali Ağaoğlu'nun da şüphelileri arasında bulunduğu "17 Aralık" soruşturmasına bakan Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosunda görevli savcı Celal Kara ile Memur Suçlarına bakan Mehmet Yüzgeç'in görev yerlerinin 29 Ocak 2014 günü hangi gerekçe ile değiştirildiğini sordu.

"Soruşturma Savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in görev yerleri RezaZarrab'ın malları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin Mahkeme kararına itiraz etmelerini engellemek için mi değiştirilmiştir?" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Ayrıca, Celal Kara, bakan çocukları, iş adamı Rıza Sarraf ve Süleyman Arslan'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında hazırladığı ve bitirmek üzere olduğu iddianameyi tamamlamaması için mi Soruşturmadan alınmıştır? Celal Kara'nın görevden alınması, İddianameye doğrudan müdahale edilmesi değil midir?

İddianameye doğrudan müdahale edenler hakkında soruşturma açılmış mıdır? İddianameye müdahale edilmesinin yasal bir gerekçesi bulunmakta mıdır?

29 Ocak 2014 günü Çağlayan adliyesinde 115 hakim ve Savcının görev yeri neden değiştirilmiştir?

17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan RezaZarrabın malları üzerindeki satılamaz ve devredilemez tedbir kararının 29 Ocak 2014 günü kaldırılması nedeninin, Mahkemeye MASAK araştırma raporunun gönderilmemiş olduğu doğru mudur?

MASAK tarafından RezaZarrab hakkında hazırlanmış bir MASAK araştırma raporu bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa MASAK araştırma raporu neden Mahkemeye gönderilmemiştir?

MASAK tarafından RezaZarrab hakkında hazırlanmış bir MASAK araştırma raporu bulunmaktaysa Mahkemeye acilen gönderilecek midir; ya da MASAK tarafından yeniden bir rapor mu hazırlanarak Mahkemeye gönderilecektir? RezaZarrab'ın malları üzerindeki tedbir kararının kaldırılması hangi yasa/yasalar madde/maddelerine göre alınmıştır? RezaZarrab için adım adım bir aklama süreci mi başlatılmıştır? Bundan sonraki adım, RezaZarrab'ın, bakan çocukları, iş adamı ve Süleyman Arslan'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler serbest bıraktırılması mı olacaktır?"

"İRAN'DAN BOTAŞ TARAFINDAN PARASI ÖDENDİĞİ HALDE ALINMAYAN DOĞALGAZ VAR MI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana şu soruları yöneltti: "20 Ocak 2014 tarihi itibarıyla BOTAŞ tarafından parası ödendiği halde İran'dan alınmayan doğalgaz var mıdır?" sorusunu da yöneltti. Tanrıkulu, Başbakanın cevaplaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle: 20 Ocak 2014 tarihi itibarıyla BOTAŞ tarafından parası ödendiği halde İran'dan alınmayan doğalgaz miktarı ne kadardır?

Parası ödendiği halde BOTAŞ tarafından henüz İran'dan alımı yapılmayan doğalgazın dolar bazında toplam tutarı ne kadardır?

2009 yılındaİran'aödemesi yapılan doğalgazın BOTAŞ tarafından 2014 yılı sonuna kadar asgari alım miktarının üzerinde alım yapılarak mahsup edildiği iddiası doğru mudur?

Bu tür Mahsuplaştırma işlemi yasal Mevzuatlara uygun mudur?

İran için geri alım süresi 5 yıl ile sınırlı olan 'Al veya öde' olarak bilinen (takeor pay) şartı ile 2009 yılında parası ödendiği halde 2014 yılında alınması gereken doğalgaz 2014 te alınmadığı takdirde Türkiye açısından oluşacak risk ve zararın boyutları nedir?

2004 - 2013 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde İran'dan satın alınan doğalgaz miktarı ne kadardır?

2004 - 2013 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde İran'dan satın alınan doğalgaz için ödenen toplam tutar ne kadardır?

2004 - 2013 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde'Al veya öde' olarak bilinen (takeor pay) şartı ile İran dan satın alınan doğalgazın dolardaki artışlar göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'ye yüklediği fazladan maliyetin toplam tutarı nedir?" CİHAN

Yorumlar