CHP, Sağlık Bakanı’na 'Alo 182'nin güvenliğini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na "Alo 182 hattında güvenlik açığı bulunduğuna yönelik iddialar doğru mudur? 2010-2014 yılları arasında 28 Nisan tarihi itibariyle, hastane önünde eş...

Google Haberlere Abone ol
CHP, Sağlık Bakanı’na 'Alo 182'nin güvenliğini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na "Alo 182 hattında güvenlik açığı bulunduğuna yönelik iddialar doğru mudur? 2010-2014 yılları arasında 28 Nisan tarihi itibariyle, hastane önünde eş şiddetine maruz kalan kadın sayısı nedir?" diye sordu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, "Hastaların daha hızlı randevu alması için Bakanlığınızca uygulamaya konulan Alo 182 hattında güvenlik açıklarının bulunduğu iddiaları basına yansımıştır. Bu hat yoluyla vatandaşlık numarası kullanılarak her türlü sağlık bilgisine ulaşılabildiği ve sistemin isim, soy isim ve TC kimlik numarası dışında hiçbir bilgi istemediği yine basına yansıyan haberler arasındadır. Bu bilgilerle kimin hangi hastanede randevu aldığı rahatlıkla öğrenilebildiği gibi, eşinden boşanmak isteyen bir kadının şiddet görme ihtimali ile eşinin öğrenmesini istemediği bir durumda, eşi "Alo 182"yi arayıp tedavi için hangi hastaneden randevu alındığını öğrenebilmektedir. Birçok kadının hastane önünde eski eşinin saldırısına maruz kaldığı ve şikayetler yaşandığı durumlar göz ardı edilmemelidir." dedi.

BAKAN MÜZZİNOĞLU'NA SORULAR

Tanrıkulu, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Alo 182” hattında güvenlik açığı bulunduğuna yönelik iddialar doğru mudur?

İddialar doğru ise, “Alo 182” hattında özel güvenlik şifresi sorulmamasının sebebi nedir?

28 Nisan 2014 tarihi itibariyle, Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği’ne (HAYAD) “Alo 182” hattı güvenlik açığıyla ilgili ulaşan şikayet sayısı kaçtır?

“Alo 182” hattında hastanın mahremiyetinin korunmasına yönelik alınan tedbirler nelerdir?

2010-2014 yılları arasında 28 Nisan tarihi itibariyle, hastane önünde eş şiddetine maruz kalan kadın sayısı nedir?

“Alo 182” hattında telefonda verilebilecek ve verilemeyecek özel sağlık bilgileri ayrımı yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa, bundan sonraki süreçte böyle bir ayrım yapılabilmesi için yürütülen çalışmalar var mıdır? Varsa, nelerdir?"

CİHAN

Yorumlar