CHP İzmir Milletvekili Balbay: Siyaseti sevdim, severek yapacağım

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, siyaseti her şeye rağmen sevdiğini ve severek yapacağını belirterek, 'İktidarın bazen canını bazen elini sıkmaktır' düşüncesiyle hareket edeceğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir Milletvekili Balbay: Siyaseti sevdim, severek yapacağım

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, siyaseti her şeye rağmen sevdiğini ve severek yapacağını belirterek, 'İktidarın bazen canını bazen elini sıkmaktır' düşüncesiyle hareket edeceğini kaydetti. Balbay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile ise yargı sorununu görüştüğünü ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ile makamında görüştü. Ardından, Meclis'te ilk basın toplantısını düzenleyen Balbay, 'meslektaşlarım' diye sözlerine başladı. "Siyaseti de her şeye rağmen sevdim, severek de yapacağım. İyi yapmak için çaba harcayacağım." diyen Balbay, muhalefette olan bir siyasetçi olarak, "iktidarın bazen canını bazen elini sıkmaktır." düşüncesiyle hareket edeceğini kaydetti.

Meclis Başkanı ile 55 dakika görüştüğünü dile getiren Balbay, Türkiye'deki yargılama sorunlarını kısaca anlattığını ifade etti. Çiçek'in ise ağırlıklı olarak tutuklu vekiller başta olmak üzere temel yargı sorunlarına ilişkin çabalarını anlattığını aktaran Balbay, yargıdan çok yargılama sorunu olduğunu örnekleriyle paylaştığını söyledi.

Çiçek'in de başka örneklerle karşılık verdiğini belirten Balbay, "Tutuklu vekillerle sınırlı kalmamak üzere çözümler hukuki zeminde siyasi davaların çözümünün de siyasi olacağı temelinde çözüm olabileceğini paylaştım. Çiçek, bunun diyalogla olabileceğini söyledi. Ben de katıldığımı söyledim." diye konuştu.

"Yanlış kapıdan yanlış yere girilir." diyen Balbay, basında hakkında çıkan haberlere atıfta bulundu. Balbay, "Benim durumum bağlamında artık pek çok yargılama bağlamında Meclis tartışma konusu, milletvekilleri tartışma konusu. Öncelikli görevim, milletvekili olmak üzere siyasi zeminde çözüm için çalışacağım." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar