CHP ilk dört maddeyi ölümüne savunacakmış

Rize'de konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesi için 'Ölümüne değiştirtmeyiz' dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP ilk dört maddeyi ölümüne savunacakmış

Yeni anayasa çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk dört madde için "ölüm-kalım" meselesi nitelendirmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Ölümüne değiştirtmeyiz' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Trabzon'dan karayolu ile Rize'ye geldi.

Rize'de bir çay fabrikasını ziyareten eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu işçilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, burada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Fındıklı İlçesi'ne geçti. İlçe merkezinde yürüyen, vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada bir çay bahçesinde oturdu. Kendisine ikram edilen laz böreğinden tadan ve omzuna konulan atmaca ile fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Buradaki konuşmasında Türkiye'nin tarihinin en derin krizlerinden bir tanesini yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu "Türkiye'yi el birliği ile bu çıkmazdan kurtarmamız gerekiyor. Türkiye'yi bu çıkmazdan kurtaracak olan yine bu ülkenin kadınlarıdır.

Çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız, ülkeyi de öyle sahip çıkacağınızı biliyorum. Benim sorumluluğum var çalışıyorum. 24 saat az ise 25 saat olsa 25 saat çalışırım. Sadece bizim için değil ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, barış ve huzur içinde yaşamak için çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Anayasa'yı değiştirelim, değiştirelim' diyorlar. Peki ne için başkanlık için. Anayasa'yı değiştireceksek ilk 4 maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. (Anayasa'nın ilk 4 maddesini okuyarak) Bunların nesini değiştireceksin. Diyorlar ki 'değiştireceğiz'. Biz de diyoruz ki 'Ölümüne değiştiremezsiniz'. İşin özü bu. Bu cumhuriyete sahip çıkmamız lazım.

Yorumlar