CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu KESK’i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayının özgürlükten yana, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünden yana, kadın erkek eşitliğinden yana, yurttaşı ile rahatlıkla empati kurabilen, rahatlıkla...

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu KESK’i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayının özgürlükten yana, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünden yana, kadın erkek eşitliğinden yana, yurttaşı ile rahatlıkla empati kurabilen, rahatlıkla sokaklarda gezebilen, yürüyebilen, devletin uyum içinde çalışmasını sağlayan, uluslararası hukuku özümsemiş, bilgi birikimi yeterli bir kişi olmasını üç aşağı beş yukarı belirledik." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak üzere gerçekleştirdiği temaslarına devam etti. Görüşmeler çerçevesinde Kılıçdaroğlu, bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nu (KESK) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz ziyaret gerekçemizi kendilerine açıkladık. Yasaya göre 20 milletvekilinin imzası ile cumhurbaşkanı adayının belirlendiğini, keşke mümkün olsaydı da sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının da cumhurbaşkanı adayı belirleme imkanı olsa çok daha iyi olurdu ama yasa buna izin vermiyor. Biz bir cumhurbaşkanı adayı belirleyeceğiz ve bu çerçevede sizlerin görüşleri nedir? Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmasını istersiniz? Diye ifade ettik. Cumhurbaşkanı adayının özgürlükten yana, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünden yana, kadın erkek eşitliğinden yana, yurttaşı ile rahatlıkla empati kurabilen, rahatlıkla sokaklarda gezebilen, yürüyebilen, devletin uyum içinde çalışmasını sağlayan, uluslararası hukuku özümsemiş, bilgi birikimi yeterli bir kişi olmasını üç aşağı beş yukarı belirledik. Ama kuşkusuz isimler açıklandıktan sonra bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi KESK ve diğer meslek kuruluşları umuyorum paylaşırlar.” cevabını verdi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de sendika olarak emekten yana politikalara tutum alabilen bir cumhurbaşkanı istediklerini söyledi. Gerçek anlamda cumhurun, halkın temsilcisi olan ve ülkesinde her yaştaki çocuklarla empati kurabilen bir anlayışa sahip cumhurbaşkanı arzuladıklarını kaydeden Özgen, “Toplumsal bütün ötekilerin bütün kesimlere yönelik ve kimliklere, dillere ve inançlara toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı empati ve hoşgörü ile yaklaşan, eşitlikten, özgürlükten, barıştan, demokrasi, adaletten ve kardeşlikten yana ödün vermeyen emekçiler için eşit yaşam ve demokratik bir Türkiye’yi hedefleyen anlayışta olan adayların, cumhurbaşkanlığı konusunda bir düşünce ve tutum ifade ettiğini ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bir basın mensubunun, “CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri bir basın toplantısı düzenledi. Orada Manisa Milletvekili Özgür Özel’in bir iddiası var. Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel’in balyoz davaları ile ilgili Başbakan'a yönelik ‘Benim hulus ve saffetimden yararlandı’ dediğini iddia etti, bu konuda bilginiz var mı?” Sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hayır, bana bu konuda ulaşan herhangi bir bilgi yok.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar