CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Allah’ın kelamıyla dalga geçtiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düne kadar kendilerine inançları konusunda atmadıkları iftira kalmayanların, Allah’ın kelamıyla dalga geçtiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Allah’ın kelamıyla dalga geçtiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düne kadar kendilerine inançları konusunda atmadıkları iftira kalmayanların, Allah’ın kelamıyla dalga geçtiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Denizli'de, Özay Gönlüm Meydanı’nda partililere hitap etti. CHP’liler, “Hırsız Tayyip” sloganı atarak hükümeti protesto etti.

‘SEN AYAKKABI KUTUSUNDAN KORKAN ADAMSIN’

Denizli'yi heyecanlı görmenin kendisini memnun ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, haramilerin iktidarını devirip halkın iktidarını kuracaklarını ifade etti. 30 Mart'ta bahar temizliği yapılacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, “Hırsız” dediği için kendisine dava açtığını açıkladı: “Başçalan dava açmış, 'Bana niye hırsız diyorsun?' diye. Ya ben demiyorum, bak meydanları görüyorsun. Sanıyor ki dava açınca ben çekineceğim, korkacağım. Ya sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın, ben senden neden korkacağım? Siz hiç dünyada ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü? Sevgili gençler, bütün düşüncesini 140 karakterde anlatan gençler, Twitter'dan korkan bir başbakan gördünüz mü? Ama o korkuyor. Diktatörler korkak olurlar, baskı kurarlar, yasak getirirler. Yasağı deldik. Sanıyor ki Twitter yasaklanınca gençler tweet atmayacak. Bizim gençlerimiz, taşı sıksa suyunu çıkarır.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, düne kadar başörtüsü üzerinden siyaset yaptığını öne süren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Bu başçalan siyaset yapıyordu, elinden aldım onu. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün kadınların başımın üstünde yeri var.” şeklinde konuştu. CHP iktidarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini söyleyerek, Erdoğan ve ailesinin haram para istifleme işiyle meşgul olduğunu iddia etti: “Sen götürüyorsun, çocukların götürüyor. Aile boyu götürüyorsunuz. Kaç liraya doyacaksınız Allah aşkına? Bana söyleyin, bir uluslararası yardım kampanyası açalım. Sana parayı verelim, bu milletin yakasından düş ama kaç lirayla doyacağının hesabını hâlâ yapamadı. 'Ben yürütmenin başıyım.' diyordu. Vallahi doğru, nasıl yürüttüğünü biliyoruz.”

'CHP İKTİDARINDA MAZOTUN LİTRESİ 1,5 LİRA OLACAK'

CHP iktidarında mazotun litresinin 1,5 lira olacağını vaadeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz. Ben bunları söyleyince başçalan, ‘Parayı nerende bulacaksın?’ diyordu. Türkiye büyük ülke. Bakın Gürcistan’da petrol yok, bizde de yok. Orada da hükümet var, bizde de var, orada da çiftçi var, bizde de çiftçi var. Orada mazotun litresi 2 lira, Türkiye’de litresi 5 lira. Çiftçi kardeşim, yarın sandığa gideceksin. Elini vicdanına koy, düşün. Neden bana dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar? Çünkü birileri malı götürüyor, faturayı da sana kesiyor. Bu ülkede her şey var, eksik olan temiz iktidar.” ifadelerini kullandı.

'HERKESİN İNANCINA SAYGI GÖSTERİN'

Düne kadar kendilerine inançları konusunda atmadıkları iftira kalmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı, şunları kaydetti: “Allah büyüktür ya. En son hani şu üç seferde 1,5 milyon dolar götüren çikolata kutusunda, Egemen Bağış, en son ses kaydı çıktı. Kaç yurttaşımız dinledi bilmiyorum. Bizim inancımız şudur, Allah’ın kelamıyla dalga geçilmez ama onlar yaptılar. Ben her cuma Google’dan bir ayet indiriyorum ve onu sallıyorum. Bu bizim inancımızda yoktur. Herkesin inancına saygı gösterin. Şimdi ben özellikle AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Yarın sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun, oyununuzu öyle kullanın. Harama ortak olmayın, helâle ortak olun. Kul hakkı yiyenden yana olmayın, kul hakkı yemeyenden yana olun.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Uşak’a geçti. CİHAN

Yorumlar