CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: AKP ülkeyi bölüştürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti hükümetinin 30 Mart seçimlerinden önce Yerel Yönetimler Yasası'nı değiştirerek, kendi emelleri ve idealleri uğruna ülkeyi bölüştürme ve dönüştürme politikalarına hız verdiğini iddia...

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: AKP ülkeyi bölüştürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti hükümetinin 30 Mart seçimlerinden önce Yerel Yönetimler Yasası'nı değiştirerek, kendi emelleri ve idealleri uğruna ülkeyi bölüştürme ve dönüştürme politikalarına hız verdiğini iddia etti. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde, CHP Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya milletvekilleri Tolga Çandar, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, eski milletvekilleri Ali Arslan, Fevzi Topuz ve Fikret Uzunhasan, Tufan Doğu, İl Başkanı Mustafa Öztürk, ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları mensupları ile çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkanı Öztürk, açılış konuşmasında yerel seçimlerde Türkiye ölçeğine göre büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. 30 Mart'tan sonra ülkedeki değişimlerin şimdi daha hissedilir noktaya geldiği belirterek, "30 Mart seçimlerinde AKP ile değil, devletin birçok gücüyle mücadele ettik. Bu uğurda arkadaşlarımız köy köy, ev ev dolaştılar. Kazanan ya da kaybeden arkadaşlarımızı ve örgütlerimizi canıgönülden kutluyorum, çünkü onlar devletin birçok güçleriyle uğraştılar." dedi. Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ise ülkenin her gün yeni bir gündemle uyandığını ve yeni sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, "AKP, 3Y ile iktidar olmuştu. Bu 3Y gereği, 'Yasakları bitireceğim, yolsuzlukları bitireceğim, yoksulluğu bitireceğim.' demişti ama geldiğimiz noktada. özellikle 17 ve 25 Aralık sürecinde bu ülkenin nasıl soyulduğunun ispatını hep beraber gördük." ifadelerini kullandı. Ekonomik göstergelerin ülkenin lehinde olmadığını savunan Akkaya, "Bugün Türkiye'deki milli gelirin yüzde 45'ini, yüzde 20'lik bir kesim alıyor. Bu adaletsiz bir dağılımdır. Bu gelir adaletsizliğinin dağılımı, ülkedeki yoksulluğun bitmesine imkân vermemektedir. Özelleştirmeler sonucunda ülkemizin ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. Bu yeni düzen dokusu değişikliği, ekonomik olarak da siyasi olarak da 1982 Anayasası'nın, 12 Eylül ruhunun bu anlayışla yol göstericisi olmuş, olmaya da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Yakup Akkaya, ülkenin çapsız bir dış politikası olduğunu öne sürerek, "Komşularımızla sorunluyuz. Geldiğimiz noktada iç güvenliğimiz ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehdit altında. Son Suriye olaylarında, sonra Irak'ta yaşanan IŞİD'in, yani Irak Şam İslam Devleti adı altındaki terör örgütüdür ki buna AKP'nin hiçbir yetkilisi terör sıfatını kullanmıyor, çünkü kendi besledikleri olduğu için kendi beslediklerine karşı böyle bir şey söylemekten imtina ediyorlar, bu dünyaca kabul edilmiş, insanların boğazını kesen, kalbini çıkartıp yiyen ve her türlü şiddeti uygulayan insanlardan oluşuyor. Bunlar teröristtir. Musul Konsolosluğu'nda çalışanlar başta olmak üzere şoförlerimiz rehin alınmış, 31 kişiymiş şoförler, konsoloslukta çalışanlar içinse 80 kişi deniliyor. Kesin rakamlar gizleniyor. Üzerinden bugün 17 gün geçmesine rağmen bir sonuç alınamaması,dış politikadaki beceriksizliğimizin de bir göstergesidir." dedi.

Ülkede tek adam diktatörlüğünün oluşturulmasına zemin hazırlandığını iddia eden Akkaya, "Özellikle Yerel Yönetimler Yasası'ndan başlayarak bu ülkenin dönüştürülmesine ilişkin, yavaş yavaş günümüze kadar gelen politikaların asıl bir amacı var. Bu amaç, bu ülkede tek adamlık diktatörlüğünün yaratılmasıyla ilgili zeminler hazırlamaktır. Onun için bu konuda uyanık olmalıyız. İlk kez halk meclisinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, cumhuriyet tarihinin belki bugüne kadar yapmış olduğu ve bundan sonra ülkenin gidişatını, halkın yaşam koşullarını ve hayatını etkileyecek bir seçimdir. Bu konu, farklı konularda tartışılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değildir. Halkı birbirine düşman eden, kutuplaştırma, düşmanlaştırma ve nefret siyasetini durdurması için, yok edilen hukuk devletinin yeniden inşası için, zedelenen temel insan hak ve özgürlüklerinin yaşatılabilmesi için herkesi kucaklayacak, cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacak bir cumhurbaşkanı özlemi var bu ülkenin. Cumhurbaşkanı adayındaki özellikler temiz olmalı, şaibeli olmamalı, kimseyi ötekileştirmemeli, cumhuriyetin temel değerlerine, laiklik ilkesine sahip çıkmalı, dünyada saygınlığı olan biri olmalı. Ekmeleddin Bey, büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayıdır. Partimizi geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiş, 81 il başkanıyla buluşmuş ve tam destek almıştır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar