CHP Eskişehir'de aday belirleme tartışması istifa getirdi

CHP Genel Merkezi'nin Eskişehir'de yapılan anketleri dikkate almayarak yaptığı aday belirlemesi istifa getirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Eskişehir'de aday belirleme tartışması istifa getirdi

CHP Genel Merkezi'nin Eskişehir'de yapılan anketleri dikkate almayarak yaptığı aday belirlemesi istifa getirdi. CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, merkez Odunpazarı ilçesinde belediye başkan adayı anket çalışması sonucuna bağlı kalınmayarak, Milletvekili Kazım Kurt’un aday gösterilmesine tepki için istifa etti.

Partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Çuhadar, "Anket çalışmasının göz önünde bulundurulmaması durumunda istifa edeceğimi söylemiştim. Bu sözümü yerine getiriyorum.” dedi. Kendisini istifaya götüren süreci anlatan Çuhadar, "29 Ağustos 2013'de parti genel merkezinde, MYK üyeleri Eskişehir il ve ilçe aday belirleme yöntemleri toplantısına katıldık. Toplantıda büyükşehir ve diğer ilçelerde merkez yoklaması, Odunpazarı ilçesinde kamuoyu araştırması-anket kararı aldık. Kamuoyu araştırmaları sürerken parti yetkilerimiz ve büyükşehir belediye başkanımız tarafından bu sonuçlara bağlı kalınacağı ve müdahale edilmeyeceği hususu sıklıkla vurgulanmıştır.” diye konuştu.

Çuhadar, anket sonucuna hiçbir şekilde müdahil olunmayacağı, sonucun aynen kabul edileceği söylemlerine rağmen şimdi bu anketin yok sayılması, daha da ileriye gidilerek böyle bir anketin olmadığının dillendirilmesinin genel merkezin tüm çalışmalarına ve emeğine saygısızlık olduğunu vurguladı. Çuhadar, şöyle konuştu: "Odunpazarı ilçesi için açıklanan sonuç, sıklıkla vurguladığımız 'parti örgütünün desteklediği, halkta karşılığını bulan kişiler adayımız olacak' ifadesinin karşılığı değildir. Güçlü bir irade yok sayılmıştır. Demokrasi yara almıştır. Bu yara kanamaya devam etmektedir. Ben bir öz vermiştim. 'Yapılan kamuoyu araştırmasında birinci çıkan isim Odunpazarı adayı olarak gösterilmezse istifa edeceğim' demiştim. Şimdi bu sözümü hayata geçirme anı gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Biz birbirine inanmış, tüm zorluklara karşın yüreklerini ortaya koymuş bir ekibiz, örgütüz. Önceliğimiz asla kendimiz değil, şehrimiz ve ülkemizin yarınlarıdır."

Ancak ortada açık ve net bir sonuç olduğunu aktaran Çuhadar, bu sonucu, parti örgütünü ve halkın iradesini yok saymaya hiç kimsenin hakkı olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar