CHP'den HDP ile ittifak iddialarına cevap

HDP ile dokunulmazlıklar konusunda ortak hareket etmekle suçlanan CHP'den açıklama geldi

Google Haberlere Abone ol
CHP'den HDP ile ittifak iddialarına cevap
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, CHP'nin HDP ile hareket ettiği iddialarına ilişkin, "CHP'nin tek bir ittifakı vardır, o da halkla. CHP ilkesel olarak tutumunu Meclis'teki bütün konularda sürdürmektedir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP'nin HDP ile hareket ettiği iddialarına ilişkin, "CHP'nin tek bir ittifakı vardır, o da halkla. CHP ilkesel olarak tutumunu Meclis'teki bütün konularda sürdürmektedir." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Parti Sözcüsü Böke, toplantının ardından yaptığı açıklamada, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki oylamasına değindi.

Bir yanlışı düzelterek konuşmasına başlamak istediğini belirten Böke, "Dün TBMM'de görüşülenler, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir teklife dair değildi." ifadesini kullandı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun CHP'nin parti programında 10 yıllardır bulunduğunu aktaran Böke, CHP'nin Anayasa'nın 83. maddesinin kalıcı bir şekilde yeniden düzenlenerek, dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılmasını istediğini anlattı.

Böke, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Dokunulmazlık görüşmelerinin birinci tur oylamasında en büyük firenin CHP'de olduğu söyleniyor. CHP'nin, referandumda 'partili cumhurbaşkanının da yer alacağı bir anayasa değişikliğini önlemek için ikinci tur oylamasında tavır değişikliğine giderek 'evet' oyu verebileceği iddiaları var. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Böke, "CHP bu konuda tek tutarlı parti. Kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlıkların kaldırılması gerekiyor. Bu yönde verilecek her oy da milletvekilinin vicdanına kalmış. Bu dün de böyleydi, Cuma günü de böyle olacak." yanıtını verdi.
"CHP'nin HDP ile yan yana olduğu yönündeki eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Selin Sayek Böke, "CHP'nin tek bir ittifakı vardır, o da halkla. CHP ilkesel olarak tutumunu Meclis'teki bütün konularda sürdürmektedir. Bunlara karşı havuz medyasının CHP'yi hedef alması, CHP'nin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir." karşılığını verdi.

Yorumlar