CHP, Başbakan'a hukuk sistemindeki paralel örgütlenmeyi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Hukuk sistemimiz içinde paralel bir başka örgütlenme var mıdır?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Başbakan'a hukuk sistemindeki paralel örgütlenmeyi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Hukuk sistemimiz içinde paralel bir başka örgütlenme var mıdır?" diye sordu.

    Tanrıkulu, Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Başbakan'ın cevaplaması istemiyle sorulan sorular ise şöyle:

Halen süren yolsuzluk soruşturmasının, buzdağının görünen bölümü olduğu, daha fazlasının kamuoyunun bilgisine sunulmaması için; çatışma grupları arasına uzlaşma sağlamak göreviyle yüksek dini temsilcilerin devreye girdiği doğru mudur?

Hukuk sistemimiz içinde paralel bir başka örgütlenme var mıdır?

İstanbul Milletvekili Sayın Hakan Şükür için Genel Başkan Yardımcınız Mehmet Ali Şahin; "Emrettiler milletvekili oldu, emrettiler ayrıldı" demecini vermiştir. Bir milletvekiline emreden isim veya güç kimdir? Bu milletvekilliğinin bir emirle gerçekleştiği iddia edildiğine göre, siz Sayın Hakan Şükür'ü milletvekili yapmak için emir mi aldınız?

Yeni Şafak Yazarı Abdülkadir Selvi 2 Aralık 2013 tarihindeki yazısında şu soruları sormuştur: 2004'ten önce kaç valiniz vardı, 2004'ten bu yana kaç valiniz oldu? 2004'ten önce kaç milletvekiliniz vardı, 2004'ten bu yana kaç milletvekiliniz oldu? 2004'ten önce kaç bakanınız vardı, 2004'ten sonra kaç bakanınız oldu? 2004'ten önce kaç üniversiteniz vardı, 2004'ten sonra kaç üniversiteniz oldu? 2004'ten önce ticaret hacminiz neydi, 2004'ten sonra ticaret hacminiz ne oldu?

Bu hukuk devleti ilkelerine aykırı iddialardan anlaşıldığına göre; Hükümet 2004 yılından bu yana Vali, Milletvekili ve Bakan atamalarında mesleki değil, başka standartlar uygulamış görünmektedir. Ancak devlet görevlerinin dağıtılmasında bu keyif kullanılamaz. Bu durumda bu sorulara hükümetin cevabı ne olmuştur veya ne olacaktır?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yolsuzluk soruşturmasını iki yıldır takip ettiği söylenen uzman emniyet görevlileri arka arkaya Neden görevlerinden alınmaktadırlar? Bu teknik uzmanlık açısından uygun mudur? Neden soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini sağlamak yerine, soruşturmayı etkisizleştirmek için aralıksız atamalar yapılmaktadır? CİHAN

Yorumlar