CHP, Başbakan Erdoğan'a gizli kamera ve dinleme cihazlarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 2002 ile 2014 yılları arasında 10 Ocak tarihi itibariyle Türkiye'ye yasadışı yollardan sokulan gizli kamera ve dinleme cihazlarının sayılarını ve akıbetlerinin ne olduğunu sord.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Başbakan Erdoğan'a gizli kamera ve dinleme cihazlarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 2002 ile 2014 yılları arasında 10 Ocak tarihi itibariyle Türkiye'ye yasadışı yollardan sokulan gizli kamera ve dinleme cihazlarının sayılarını ve akıbetlerinin ne olduğunu sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı soru önergesi verdi. En son geçtiğimiz günlerde basına yansıyan İzmir'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekiplerce düzenlenen operasyonda Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulduğu belirtilen 2 bin 277 adet gizli kamera ele geçirildiği haberini hatırlatan Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "2010-2014 yılları arasında internet üzerinde yapılan satışlardan kaç adeti takibe alınmıştır. Takibe alınan satışlar akabinde, Türkiye’ye yasa dışı yollarla sokulmak istenen ve ele geçirilen ürün miktarı nedir? Bu ürünlerin mahiyetleri nelerdir. Ele geçirilen 2 bin 277 adet gizli kameranın menşei nedir. 2002-2014 yılları arasında 10 Ocak tarihi itibariyle Türkiye’ye yasadışı yollardan sokulan gizli kamera ve dinleme cihazlarının sayıları nedir? Bu cihazların akıbeti ne olmuştur?"

CİHAN

Yorumlar