CHP, Bakan Güler’e sordu: Polisler, savcı emirlerine aykırı mı hareket etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Görevi kötüye kullandıkları ifade edilen emniyet müdürleri, amirleri olan soruşturma savcısının emir ve talimatlarına aykırı mı hareket etmişlerdir?” diye.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Bakan Güler’e sordu: Polisler, savcı emirlerine aykırı mı hareket etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Görevi kötüye kullandıkları ifade edilen emniyet müdürleri, amirleri olan soruşturma savcısının emir ve talimatlarına aykırı mı hareket etmişlerdir?” diye sordu.

Bülent Tezcan, TBMM Başkanlığı'na, Bakan Güler tarafından yazılı cevaplanması talebiyle soru önergesi verdi. 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan rüşvet-kara para aklama-yolsuzluk soruşturmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, emniyet müdürlerinin ‘görevi kötüye kullandıkları’ gerekçesiyle görevden alındıklarının belirtildiğini hatırlatan CHP’li Tezcan, ayrıca bu emniyet müdürlerinin operasyondan üstlerini, amirlerini haberdar etmemelerinin de gerekçeler arasında sayıldığını belirterek, “Soruşturma sırasında adli kolluk görevi gören emniyet görevlilerinin amiri, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısıdır. Dolayısıyla cumhuriyet savcısının emir ve talimatı doğrultusunda hareket etmesi gerekli ve zorunludur.” dedi.

Tezcan, bu çerçevede yazılı cevaplaması istemiyle Güler’e, “Görevi kötüye kullandıkları ifade edilen emniyet müdürleri, amirleri olan soruşturma savcısının emir ve talimatlarına aykırı mı hareket etmişlerdir? Yasal olarak gizli yapılması zorunlu olan soruşturmanın amiri olan cumhuriyet savcısının emir ve talimatı olmadan emniyet müdürlerinin idari amirlerine bu soruşturma hakkında bilgi vermeleri suç değil midir? Bilgi vermedikleri için görevden alınan emniyet müdürleri, asıl adli amirleri olan savcıların bilgisi dışında idari amirlerine bilgi verdiklerinde görevi kötüye kullanmış olmazlar mıydı?” sorularını yöneltti.


CİHAN

Yorumlar