CHP, Bakan Güler’e, kaymakamların 45 günlük yurt dışı gezisini sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kamu yönetimlerindeki keyfilik ve savurganlığın kabul ve izah edilemez boyutlara ulaştığına belirterek, kaymakam ve mülkiye müfettişlerinden oluşan 40 kişilik bir grubun, 2 hafta kadar evvel başlayan ve ocak ayı ortala.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Bakan Güler’e, kaymakamların 45 günlük yurt dışı gezisini sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kamu yönetimlerindeki keyfilik ve savurganlığın kabul ve izah edilemez boyutlara ulaştığına belirterek, kaymakam ve mülkiye müfettişlerinden oluşan 40 kişilik bir grubun, 2 hafta kadar evvel başlayan ve ocak ayı ortalarında bitecek 45 günlük Avustralya ve Yeni Zelanda gezilerini İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “İdari ve adli yapısı ile mevzuatı Türkiye’den farklı olan, mesafe olarak böylesine uzak bir ülkenin tercih edilmesi başlı başına ciddi soru işaretlerini beraberinde getirmiştir. Bu geziyle ilgili olarak her anlamda tahkike konu olabilecek başka bilgi ve bulguların da tarafımıza ulaşacağı-ulaştırılacağı anlaşılmaktadır. Hizmetiçi-Meslekiçi eğitim yerine seyahatin esas alındığı görülmektedir.” dedi.

"ÜLKELER TERCİH EDİLİRKEN HANGİ ÖLÇÜLER ESAS ALINMAKTADIR"

CHP’li Kart, Bakan Güler’in yazılı olarak cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti: “Hangi yasal ve takdiri gerekçeyle idari, adli yapısı ve mevzuatı Türkiye’den farklı olan, hava yoluyla 20 saat uzakta olan ülkelere mülki idare amirleri ve müfettişleri gönderilmiştir? Anılan ülkelerin Türkiye’de daha evvel uygulamış oldukları benzeri bir program söz konusu mudur? Benzeri nitelikte başka hangi ülkelere bu tür programlar uygulanmaktadır? Bu ülkeler tercih edilirken hangi ölçüler esas alınmaktadır? Bu seyahate katılan kaymakam ve müfettişler hangi ölçülere göre belirlenmiştir? Lisan bilgileri var mıdır ve hangi düzeydedir? (İsmen belirtilmesi) Seyahate katılanların meslekte hizmet süreleri nedir? Daha önce katılmış oldukları benzeri programlar var mıdır? Seyahat süresince yolluk-yevmiye veya benzeri isim altında herhangi bir harcırah ödenmiş midir, ödenecek midir? Mülki idare amiri ve müfettişler dışında seyahate katılım olmuş mudur? Bu seyahatin Bakanlığa maliyeti nedir? Hangi kalemlerden karşılanacaktır? Keçiören Kaymakamlığı'nın internet sitesine yansıyan görüntülere göre, seyahate çıkanlar arasında hiçbir kadının olmadığı görülmekle, kadın müfettiş ve mülki idare amiri götürülmemesinin sebebi nedir? Neden hiçbir kadın amir ve yönetici gönderilmemiştir?”
CİHAN

Yorumlar