CHP, Antalya'da iptal edilen 54 bin oyun peşine düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığı ve belediyenin basıldığı iddialarını araştırması için görevlendirdiği heyet çalışmalarını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Antalya'da iptal edilen 54 bin oyun peşine düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığı ve belediyenin basıldığı iddialarını araştırması için görevlendirdiği heyet çalışmalarını tamamladı. CHP genel başkan yardımcıları Adnan Keskin ve Yakup Akkaya ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil'den oluşan heyet, Antalya İl Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali için başvurdu. İptal gerekçesi olarak, geçersiz sayılan 54 bin oyun, iki parti arasındaki fark dikkate alındığında, seçim sonucunu etkileyecek olması gösterildi.

Antalya Adalet Sarayı'ndan ayrılmadan önce heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, akşamdan bu yana parti avukatlarıyla yaptıkları çalışma sonunda 'hukuk, siyaset ve etik adına utanç verici' olaylar tespit ettiklerini söyledi. Antalya'da 50 bine yakın oyun iptal edildiğini dile getiren Keskin, en önemli iptal gerekçelerinin bu olduğunu ifade etti.

Seçmenlerin, muhtar adaylarına ait pusulalar ile belediye başkanı ve belediye meclisi pusulalarını aynı zarf içine koyduğunu, bu şekildeki oyların bazı yerde geçerli bazı yerlerde ise geçersiz sayılarak çifte standart uygulandığını kaydeden Keskin, "54 bin iptal edilen oy, iki siyasi parti arasında oy farkı dikkate alındığında, seçim sonuçlarını etkileyeceğinden, bizim inancımıza göre seçim kurulu ve sandık kurulu başkanlarının hatalarından kaynaklanan bu iptaller dikkate alınarak seçimlerin iptal edilmesi, yeniden seçim yapılması gerekmektedir." dedi.

İptal ya da kabul edilen oyların ise kime ait olduğunun tutanakla tespit altına alınmamasını eleştiren Keskin, ayrıca tespitlerine göre CHP'ye ait 6-7 bin oyun da başka partilere yazıldığını iddia etti. Bu yöndeki itiraz dilekçelerini İl Seçim Kurulu'na verdiklerini anlatan Keskin, "Seçimin yenilenmesi için karar çıkmasını bekliyoruz. İl Seçim Kurulu'nda olumsuz karar çıkması halinde itirazımızı Yüksek Seçim Kurulu'na kadar götüreceğiz." diye ifade etti.

"KAÇACAK BİR ADAM VAR"

Yakılarak evrak imha edildiği gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ve bağlı kuruluşunu basan AKP'lilerin sergilediği tavrı eleştiren Keskin, Mustafa Akaydın'ın ve belediyenin 5 yıldır iktidarın kontrol ve denetiminde olduğuna dikkat çekerek, AKP'li Menderes Türel'in, 'yurt dışına kaçacak' iddiası karşısında şöyle konuştu:

"Mustafa Akaydın, evinde ayakkabı kutularında para saklamadı. Mustafa Akaydın, çocuklarının konutunda, kasaların içinde para saklamadı. Mustafa Akaydın, çocuklarının başında bulunduğu vakfa kamudan kaynak aktarmadı. Verilmeyecek bir hesabı yoktur. Bu ülkede kaçması gerekenler, yavuz hırsız misali, televizyon ekranlarının karşısına çıkarak kaçma iddiasında bulunmakla utanç verici bir yaklaşımı sergilemişlerdir." Keskin, yurt dışına kaçma konusuyla ilgili, "Tayyip efendi kaçar, kaçarsa. Mustafa Akaydın oğluna 'sıfırla' demedi, bir şey demedi. Niye kaçsın? Kaçacak bir adam var Türkiye'de, bugün olmazsa belki yarın kaçacak. Adresi de bellidir. Hırsızların başı diye mektup yazın. O mektubun nereye gittiğini postacı, adres sormadan götürür teslim eder."

"MENDERES TÜREL KİM OLUYOR Kİ?"

Menderes Türel ile AKP'lilerin, belediye ve bağlı kuruluşuna baskın yaparak yasaları ayakları altına aldığını savunan Keskin, iddia edildiği gibi bir yolsuzluk evrakı imha ediliyor olsa bile hukuk içinde ve yasalar çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı. Keskin, "Menderes Türel kim oluyor ki devletin güvenlik güçlerini yanına alıp, onlara talimat vererek, emniyet müdürünün yerine geçip polislerle beraber belediyenin bir yan kuruluşunu yasaya aykırı basabiliyor. Böyle bir iddia varsa yapılacak iş emniyetin savcılıktan gerekli izni alarak, orada gerekli güvenlik önlemini alması. Hakimlerden izin alındıktan sonra arama yapılması gerektirmektedir. Maalesef bu yasal zorunluluk yerine getirilmemiş, keyfi yaklaşılmış, yasalar ayak altına alınmıştır." şeklinde konuştu. Keskin, baskınlar sırasında belediye personelinin hakarete uğradığını, darp edildiği de iddia etti.

YAKILAN EVRAKLARI GÖSTERDİ

Açıklama sırasında, Adnan Keskin'in yanında yer alan Mustafa Akaydın da yakıldığı iddia edilen evrakları kameralara göstererek, "Bunların hepsi belediyenin Kararlar Dairesi yazı işlerinde vardır. Her ay belediye meclis üyelerine gönderilen, AKP'liler dahil, belediyenin gündem klasörleridir. İçinde imarla ilgili klasörler de vardır. Bütçe varsa gündemde bütçe de vardır. Bunların hepsi her ay 31 tane meclis üyesine gönderilir. Odada birikmiştir, 60 ayda 60 tane. 'Bunları imha edin' demiştir belediye başkanı. Bunların hiçbirinin suç, yolsuzluk niteliği yoktur. Bu gördüklerinizin hepsi fotokopidir." dedi.


CİHAN

Yorumlar