CHP adayı Gürkan: Tehdit ediliyorum resmi koruma talebinde bulunacağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, tehdit edildiğini, bir iki gün içerisinde resmi koruma talebinde bulunacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Gürkan: Tehdit ediliyorum resmi koruma talebinde bulunacağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, tehdit edildiğini, bir iki gün içerisinde resmi koruma talebinde bulunacağını söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen adaylık belgeleri, Edirne’de düzenlenen törenle il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarına takdim edildi. Programın ardından bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, herhangi bir korku ve kaygısının olmadığını ifade etti.

4 dönem Edirne Belediye Başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi'nin yerine partisi tarafından aday gösterilen Gürkan, “Edirne’de herkes her şeyi biliyor. Edirne insanı net, şeffaf ve dürüst, namuslu, onurludur. Her şeyi her yerde açık açık, net olarak konuşur. Bizimle ilgili de nelerin söylendiğini ve yapıldığını biliyorlar. Ben sadece şunu söyleyeceğim, Edirne’ye ve Edirnelilere hizmet noktasında Edirne için taş üstüne taş koyma noktasında bizi ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, ne ile tehdit ederlerse etsinler, biz bu yola baş koyduk. Bana CHP ve Genel Başkanı ve Edirneliler daha önce de görev verdiler, şimdi tekrar bir görev aldım. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclisi’nin beni Edirne belediye başkan adayı olarak görevlendirmesi ile ben bu görevi üstlendim, bu görevi kabul ettim. Benim hangi noktada olursa olsun Edirnelilere hizmet etmek bir onur, gurur ve şereftir.” dedi.

Kendisine verilen görevi kanı ve canı pahasına da olsa yerine getireceğini vurgulayan Gürkan, “Yine Edirne’de CHP’li bir belediye ile tanışacak bütün yurttaşlarımız. Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu hep birlikte yaşayacağız. Demokratik, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir belediyenin ne olduğunu biz Edirne’deki 150 bin yurttaşımızla beraber yaşayacağız. Bir canımız var. O da bütün Edirne’ye ve Edirnelilere feda olsun. Hiç korkumuz, kaygımız yok.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YÜZDE 65’IN ÜZERİNDE BİR OY ORANI

Edirne’ye ve bir tek Edirneliye dahi hiçbir zaman ihanet etmediğini dile getiren CHP adayı Recep Gürkan, konuşmasını söyle tamamladı: “Bundan sonra da etmeyeceğim. Edirneli bana ne görev verdiyse ben onu gururla ve onurla yerine getirdim. Bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğim. Son olarak ham hali elimize ulaşmış bir anket var. Kararsızlar dağıtılmadan önce. CHP Edirne’de yüzde 58’ler civarında. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra zannediyorum bu yüzde 62 civarında olacak. Bizim hedefimiz yüzde 65’in üzerinde bir oy oranı ile Edirne’yi tekrar, şu an CHP’li olmayan belediyeyi tekrar Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi yapmak. Bunu yapacağız ve başaracağız. Evet, bir iki gün içerisinde resmi bir talepte bulunacağım. Şimdi yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Önce Edirne’ye hizmeti düşünüyoruz. Sonra başka şeyleri düşüneceğiz.”
CİHAN

Yorumlar