'Cemaatçi' diye aday gösterilmedi, MP’den belediye başkanı oldu

Afyonkarahisar’ın Büyükkalecik beldesinde, AK Parti’nin önce aday gösterip ardından ‘Cemaatçi’ diye vazgeçtiği Mustafa Çıngırak, Millet Partisi'nden (MP) belediye başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol
'Cemaatçi' diye aday gösterilmedi, MP’den belediye başkanı oldu

Afyonkarahisar’ın Büyükkalecik beldesinde, AK Parti’nin önce aday gösterip ardından ‘Cemaatçi’ diye vazgeçtiği Mustafa Çıngırak, Millet Partisi'nden (MP) belediye başkanı seçildi.

30 Mart yerel seçimlerinde önce AK Parti’den aday gösterilen, ancak daha sonra hakkında çıkarılan ‘cemaatçi’ şeklindeki söylentiler sonrasında parti genel merkezi tarafından adaylıktan çıkarılan Çıngırak, seçim yarışından pes etmek yerine partisini değiştirdi. Mustafa Çıngırak, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Büyük Taarruz' emrini verdiği Kocatepe'nin bulunduğu Büyükkalecik beldesine belediye başkanı oldu.

Çıngırak, başkanlıktan önce imam olarak görev yaptığını ve istifa ederek seçim yarışına AK Parti’de başladığını, daha sonra MP’den devam ettiğini belirtti. Çıngırak, “30 Mart yerel seçimleri nedeniyle görevimizden ayrıldık. Büyükkalecik belediye başkan adayı olarak siyasete adım atmış olduk. İlk olarak AK Parti Büyükkalecik Belediye başkan aday adayı olarak başvuru yaptım. AK Parti'den de bana adayımız ‘sensin’ denildi. Fakat daha sonra 28 Ocak günü yapılan açıklamada birden aday olmadığımı öğrendik. Bu da tabii bizi çok üzdü. Akabinde gelişen olaylar neticesinde MP’den aday oldum ve 30 Mart'ta da büyük bir zaferle seçimi aldık.” dedi. Çıngırak, o dönemde rakipleri tarafından bu ‘cemaatçidir’ şeklinde dedikodu çıkarıldığını ve adaylıktan el çektirilmede bunun etkisinin olabileceğini, bu konuda il başkanlığından bir açıklama alamadığını anlattı.

Çıngırak, Millet Partisi’nden neden aday olduğu konusunda ise şunları söyledi: “AK Parti adaylarını belirledikten sonra tabii ki diğer bütün partilerin de adayları belli oldu ve bizim diğer partilere başvuru yapma şansımız kalmadı. Daha sonra MP ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın da tavsiyesi ile aday oldum. Başvurumuzu yaptığımızda parti il yöneticileri memnun olduklarını söylediler. Bizler de kendilerine, ‘Türkiye'de bir ilki başaracağımızı’ ifade ettik ve öyle de oldu. Bizim burada 2 bin 100 seçmen vardı, 663 oy biz aldık, 485 AK Parti, 266 bağımsız aday, 226 tane de MHP oy aldı.”

Mustafa Çıngırak, başkanlığı döneminde özellikle beldede hayvancılık ve turizme yönelik önemli projeleri hayata geçireceğini ifade ederek, hizmet etmek için bu makama geldiğini anlattı.
CİHAN

Yorumlar