Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'da mevkidaşı Klimkin ile Kırım Tatarlarının durumunu görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi 4. Toplantısına katılmak için C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ukrayna'nın başkenti Kiev'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Pavlo Klimkin ile bir araya geldi.

KIRIM TATARLARININ DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ

Diplomatik kaynaklardan tahsil edilen bilgiye göre, Çavuşoğlu-Klimkin görüşmesinde, ikili birliktelikler başta olmak üzere Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gelişmeler, Ukrayna ve ayrılıkçılar içerisinde ateşkes öngören Minsk Mutabakatı, Kırım Tatarlarının vaziyeti ve uluslararası kuruluşlardaki işbirliği gündeme geldi.

TÜRKİYE HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIR

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konusundaki görüşlerinin çok çok net olduğunu, Minsk Mutabakatının uygulanması için AGİT hususi Gözlem Misyonu'nun desteklenmesi gerektiğini, Türkiye'nin bu konu için maddi yardım dahil her çeşitli desteği verdiğini anlatım etti.

Türkiye'nin Ukrayna ile hür ticaret anlaşmasını en kısa sürede imzalamak arzusunda olduğunu belirten Çavuşoğlu, ayrıca, Turkcell'in Ukrayna'da 3G ihalesini kazanmasından duyduğu memnuniyeti ve bu başarının başka Türk şirketlerine de misal olacağına dair inancını dile getirdi.

Bu arada görüşmede, Ukraynalı Bakan Klimkin'in önerisi üstüne daha çok Ukraynalı diplomatın Türk Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde eğitim almasına da karar verildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar