Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert ve yönetim kurulunu kabul etti. AB Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Çavuşoğlu, sivil toplum örgütleri ile yakın çalıştıklarını ifade ederek, TÜMSİAD'ın Türkiye'nin AB sürecine tam destek verdiğini kaydetti.

Çavuşoğlu konuşmalarına şöyle sürsürdü: "Gerek KİK gerek İKV ile ve TOBB'la beraber sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz ki, 2014 yılını Sayın Başbakanımız'ın söylediği gibi Avrupa Birliği yılı olarak değerlendirelim. TÜMSİAD ve diğer sivil toplum örgütlerinin özellikle Türkiye'deki reform sürecine büyük destekleri var ve bu reform sürecine ivme kazandıracaktır."

TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında parlayan bir yıldız olduğunu gördüklerini vurguladı. Sert konuşmasına şöyle devam etti: "İş dünyası olarak, ekonomiye nasıl katkı yapabiliriz, üretime nasıl katkı yapabiliriz? İstihdamı nasıl geliştirebiliriz? İşsizliği nasıl azaltabiliriz? Bunun hesaplarını yapıyoruz. Türkiye'nin dünyaya açılan perspektifi var, bir konumu var. Bütün dünya ülkeleri birbirine girmekte ama Türkiye daha çok dış dünya ülkeleriyle beraber olmakta bunun için yanımızda duran yaşlanmış kıta Avrupa göz ardı edilemez bir gerçektir.’’
CİHAN

Yorumlar