Can ailesi, 3.5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Onur Can ve Hatice Can'ın ölümüne ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Berkin'i, Ahmet'i ve Burak'ı sonsuzluğa uğurladıktan sonra kaybedilenleri kirli siyasetlerine alet edenl.

Google Haberlere Abone ol
Can ailesi, 3.5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Onur Can ve Hatice Can'ın ölümüne ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Berkin'i, Ahmet'i ve Burak'ı sonsuzluğa uğurladıktan sonra kaybedilenleri kirli siyasetlerine alet edenleri kınadığını vurguladı.

    Bu ülkede kan dökenin de döktürenin de belli olduğunu dile getiren Nazlıaka, adaletin karşısında hesap verecek olanın da onlar olduğunu kaydetti. Can ailesinin 3,5 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini belirten Nazlıaka, "Çocuklarımıza, evlatlarımıza, annelere, babalara, kardeşlere kıymayın efendiler." dedi.

    Can ailesinin verdiği ilanı okuyan Nazlıaka, "Bu ilanı şu an yanımda olan Mevlüt Can, Ezgi Can ve bugün aramızda olmayan oğlunun acısına dayanamadığı için tıpkı oğlu gibi kendisini pencereden atarak yaşamını sonlandıran Hatice Can birlikte vermişlerdi. Hatice Can'ı 2 Mart günü kaybettik. O da evladının acısına dayanamadı." diye konuştu.

    Onur Can'ın babası Mevlüt Can ise "Sadece bir evlat acısı değildi bu. Oğlumuz işkenceyle öldürülmüş, hele hele o işkence sırasında cinsel tacize, cinsel saldırıya maruz kalmış olması ve bütün bunlara ilave olarak bu insanlık dışı hukuk dışı uygulamaları yapan kişiler hakkındaki cezasızlık ve umursamazlık o canımızı yaktı. Hergün içimizde bir yangın vardı, yüreğimiz de kanıyordu. Sonunda bu yangına dayanamayan eşim Hatice Can canına kıydı. Onur aslında kayıt dışı yakalanıyor, kayıt dışı sorgulanıyor, kayıt dışı işkence görüyor, kayıt dışı izleniyor ve bu kayıt dışılığın sonunda ölüyor." şeklinde konuştu.

    Oğlunun mimar olduğunu, çok zeki ve çalışkan olduğunu anlatan baba Can, "Kayıt dışı sorgulanıp işkence görüp kayıt dışı sonucu ölüyor. Namuslu, vicdanlı savcı varsa bu takipsizlik kararına itiraz eder ve kaldırır. En azından bu 13 polisin yargılanmasını sağlar. Hapishaneye sokun demiyoruz; yargılayın. Yargı bu gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlasın. Başka bir talebimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

    Bir soru üzerine Mevlüt Can, "25 Aralık'tan sonraki ilk operasyonda ilk görevden alınanlardan biri bizim oğlumuza işkence yapan dinleme kısım amiri Hakan Aydın oldu." değerlendirmesinde bulundu. Basın toplantısına katılan Onur Can'ın babaannesi ise gözyaşlarını tutamadı.

    Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can da "Bizim güzel ailemize yıllardır pek çok aileye düşen bir ateş düşmüştür. Bu iki canın hesabını sormak için destek bekliyoruz." dedi. Ailenin avukatı Şenal Saruhan ise Onur Yaser Can ve Hatice Can'ın ölümlerinin bir cinayet olduğunu belirterek yürüttükleri hukuki süreç hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar