Bülent Arınç: Gazeteciler maaş alamayınca medya patronlarına ‘çakıyordum’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “8-9 ay maaş alamadıkları için bana gelip de ‘ne olur şu patrona bir yerde çakında paralarımız ödensin’ diye yalvaran gazetecilerden bahsediyorum.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Gazeteciler maaş alamayınca medya patronlarına ‘çakıyordum’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “8-9 ay maaş alamadıkları için bana gelip de ‘ne olur şu patrona bir yerde çakında paralarımız ödensin’ diye yalvaran gazetecilerden bahsediyorum. Ben de çakıyordum. Biraz alıyorlardı maaşlarını.” dedi.

Arınç, Anadolu Ajansı (AA) toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Medya gruplarında sendika olmamasını eleştiren Arınç, “Niçin sendika kurulmasına izin verilmiyor? Hangi gazeteci kendi patronunu eleştirebiliyor? Hangi gazeteci bırakın patronu kendi yayın yönetmenini eleştirebiliyor? ‘Gözünün üstünde kaşın var’ diyen kaç kişi o gazetede kalabiliyor? Hangisinin çalışma güvencesi var? Asgari ücretlerle veya düşük ücretlerle çalıştırılanlar bir kenara. Onlar üstünden mesleğini ifa ederken her gün kapı önüne konma tehlikesi yaşayan onlarca gazeteci hangi patron bundan dolayı kendini sorumlu sayıyor? Hangi sendika meslektaşlarının bu çırpınışlarına karşı ses verebiliyor? Orada burada habercilik yaparken elinden kolundan gözünden olan insanlara kim sahip çıkıyor? Bugün hangi büyük çok satan gazetede çalışan güvencesi var? Bakmayın köşelerinde 20 bin dolara 30 bin dolara yazı yazdığını söyleyen ve bundan dolayı para kazanan insanlara veya bir zamanlar televizyonların 1 milyon dolar, 10 milyon dolar transfer yapan enkırmenlerine. Onlar bahsetmiyorum. Sizlerden bahsediyorum. O yerel medyadan bahsediyorum. Gazetelerin çalışanlarından bahsediyorum. 8-9 ay maaş alamadıkları için bana gelip de ‘ne olur şu patrona bir yerde çakında paralarımız ödensin’ diye yalvaran gazetecilerden bahsediyorum. Ben de çakıyordum. Biraz alıyorlardı maaşlarını. Ondan sonra bir daha geliyorlardı. ‘Ne olursun ismini verme bir daha çak.’ Adam 20 milyar dolarlık ihaleye giriyor çalışanlarının 8 aylık maaşlarını ödemiyor. Evine ekmek götüremiyor gazeteciler. Sonra ki hallerini biliyoruz. Hepsinin halleri böyle olacak. Çünkü çalışanlarının alın terlerini vermeyen bir patron helak olur arkadaşalar. Biz buna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    “HER GÜN BİZE BAĞIRIRLAR, HER GÜN BİZİ ELEŞTİRİRLER”

    TRT’de yaşanan bazı olaylara da değinen Arınç konuşmasını şöyle tamamladı: “TRT’den 2 kişi attığı tweetlerden dolayı bilmem ne olmuş.’ Yok, öyle bir şey. Evet, adam tweet atmış ama hakaret etmiş, ‘filan yerde onlarca kişi öldürüldü, hadi o tarafa gidin’ demiş. Benim 8 bin çalışanım var. 2 kişinin böyle bir halt yemesi karşısında, affedersiniz işinden mi atılıyor? İşinden atmak mümkün mü? Bütün sözleşmeliler kadroya geçti. Görevleri değiştiriliyor ve hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Buna günlerce bağıran çağıranlar niye sizin çalışanlarınızın böyle bir hakkı yok? Neden siz onları her gün kapı önüne koyuyorsunuz? Sizin genel yayın yönetmenleriniz niye bir sendikaya hayat vermek için çalışan işçileri her gün tehdit ediyor? Bunları karşı iki satır yazı yazamazlar ama her gün bize bağırırlar. Her gün bizi eleştirirler. Bunların hiçbirisi doğru değil. Çalışanların hakkı gün geçmeden ödenecek teri kurumdan verilecek.” CİHAN

Yorumlar