Bülent Arınç, Bursa'da 'Gönlümüzün başbakanı' sözü ile karşılandı

Bir dizi etkinliğe katılmak ve seçimlerden sonra başarı kazanan belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hoş geldiniz gönlümüzün başbakanı" sözleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç, Bursa'da 'Gönlümüzün başbakanı' sözü ile karşılandı

Bir dizi etkinliğe katılmak ve seçimlerden sonra başarı kazanan belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hoş geldiniz gönlümüzün başbakanı" sözleriyle karşılandı.

Mehter marşı ile karşılanan Bülent Arınç, kendisini bekleyen belediye personeli ve görevlilerle tokalaştı. Bu sırada bir görevlinin "Hoş geldiniz gönlümüzün başbakanı, hoş geldiniz" demesi üzerine Arınç, "Allah razı olsun sağ olun" şeklinde karşılık verdi.

Eskikaraağaç köyünde düzenlenen 10. Leylek Şenliği'ne katıldıktan sonra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Arınç, Başkan'ın uzun boyundan dolayı burada da yaptığı leylek esprisi ile güldürdü.

ARINÇ'TAN BAŞKANLARA ZİYARET

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Arınç, Karacabey’in tarım ve tarım sanayi alanında gelişmiş bir ilçe olduğunu belirtti.

Karacabey'in tarımsal özelliklerinin korunması gerektiğinin altını çizen Arınç, "Tarım alanları korunmalı. Tarımsal kalkınma ve gelişme sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın üzerinde durduğu önemli bir alan. Geçtiğimiz hafta Katar’daydım. 2 milyon nüfusu var. Yiyecek domates soğanları bile yetişmiyor. Her şeyi dışarıdan alıyorlar. 60 firmamız orada yatırım yapıyor. 13,5 milyar dolarlık iş almışlar. Onların da her sene 100 milyar dolardan fazla bütçe fazlalıkları var. Petrolden ve doğalgazdan dünyanın en zengin ülkeleri olmuş. Akıllı bir yönetimleri var. Her şeyi günün birinde tükenecek petrol ve doğalgaza bağlamıyorlar. Her sene 100’lerce milyar dolarımızı akıllı, verimli alanlara yatırıyoruz diyorlar. Bize yatırımları da eksik değil. Afşin Elbistan’da kömür rezervlerinin geliştirilmesi ve kullanılması alanında 12 milyar dolarlık katkı sağlıyorlar. Onun dışında tarıma ağırlık veriyorlar. ‘Maalesef bu konuda çok büyük imkanlarımız yok. Bize 50 bin dönüm, 60 bin dönüm, 100 bin dönüm birleşik büyük arazi verin. Biz onlarda tarım yapalım kendi ihtiyacımızı karşılayalım hem de bütün dünyaya satalım’ diye düşünüyorlar. Allah bize bunu vermiş. Tarımda hükümetimizin desteği ile senede 9 milyar lira katkı sağlayın. Önemli olan halkın tarım alanlarını küçültmemek." dedi.

"TARIMDA VERİM VE KALİTEYİ YAKALAMALIYIZ"

Dünyadan tarımsal örnekler veren Bülent Arınç, Avustralya’nın yüzölçümünün Türkiye’nin 10 misli olduğunu belirterek, "Orada sadece denize yakın alanlarında dünyanın en önemli tarım ürünleri elde ediliyor. Büyük arazi sahipleri arazilerini sadece helikopter ile görebiliyor. En az 50 bin dönümleri var. Dünyada buna ihtiyaç var. Bizim tarım alanlarımızda verimi ve kaliteyi yakalamamız lazım. Karacabey’de hiçbir eksiğimiz yok. Gıda ve yiyeceğimiz, her şey insanın ihtiyaç duyabileceği bir şeydir. Küçük orta ölçekli sanayimiz elbette olacak. Yeri zamanı geldiğinde büyük sanayimiz de olacak ama Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in sanayi kenti olması benim gönlümden geçmiyor. Tarım mutlaka olmalı. Tarımdan büyük gelir elde edilmeli." diye konuştu.

Karacabey'de tarımsal alanların korunması adına en büyük kavganın otoyol güzergahında verildiğini hatırlatan Arınç, "İnşallah güneşli güzel günler gelecek. Güneşli, leylekli huzur içinde bir Karacabey göreceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Bülent Arınç, ardından Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Arınç'a ziyaretinde çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar