Bülent Arınç: Biz kavga, çatışma istemiyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hükümet olarak kavga ve çatışma istemediklerini, gençlerin sokak eylemlerine katılmak yerine bilimle uğraşmalarını arzuladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Biz kavga, çatışma istemiyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hükümet olarak kavga ve çatışma istemediklerini, gençlerin sokak eylemlerine katılmak yerine bilimle uğraşmalarını arzuladıklarını söyledi.

Bülent Arınç, Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesinde yapımı tamamlanan futbol sahasının açılışına katıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve diğer yetkililerin de iştirak ettiği açılışta; Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, bölgeye 1 milyon liralık yatırımın yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç ise Boyalıca'nın çok güzel bir kasaba olduğunu belirterek, spor tesislerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Boyalıca'da geçmişte çöp alanı olan yere 1,5 milyon liraya bir spor sahası yapıldığını anlatan Arınç, bundan sonra İznik ve Bursa büyükşehir belediyelerinin birlikte çalışılarak bu kasabaya hizmet götüreceklerini söyledi. Kasabada yeni açılacak okullarla 30 öğrenciyi aşmayan sınıflarda eğitim verileceğini ifade eden Arınç, tek amaçlarının gençlerin iyi yetişmesi olduğunu kaydetti.

Geçliğe sahip çıkılmasını isteyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Bugün genç yaşta sokaklarda savaş haline getiren, birbirine silah sıkan, fırsat bulursa her tarafı tahrip etmeye kalkan zararlı düşüncelere sahip ve maalesef batılın, yanlışın arkasından giden gençlerimiz var. Aslında onların da Boyalıca gençleri gibi olması lazım. Her vatandaş hem milliyetçi, hem kimseye zarar vermeden, iyi ahlakla yetişmiş gençler olurlarsa, birbirinin kafasına kurşun sıkmaktansa birbirini kucaklarlar. İlim olursa, zeka olursa, ahlaklı olurlarsa iyi bir eğitim almış olursa, tahrip eden değil, her şeyi tamir eden olurlar. Yanlışları düzeltirler. Maalesef pek çok anne babalar çocuklarının ellerinden gittiğini görüyor ve onların yanlış işler yaptığını gördüğünde de üzülüyor."

Üniversite okuduğu yıllarda 68 kuşağının sokaklara nasıl sahip olduklarını kendi gözleri ile gördüğünü dile getiren Arınç, "Her gün çatışma, her gün kavga, arkasından ihtilaller, darbeler, demokrasiyi askıya almalar oldu. Biz kavga istemiyoruz, çatışma istemiyoruz. Bilimle birbirimizi anlayarak ve dinleyerek, okuyarak ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Çocuklarımız da böyle yetişmeli." şeklinde konuştu.

Kendisine İznik çinisi hediyeyi edilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, spor sahasının açılışını yaptı. Bülent Arınç, burada protokolün yaptığı penaltı atışını izledi. CİHAN

Yorumlar