Bostancı Kılıçdaroğlu'na yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, parti kapatmayla ilgili Kılıçdaroğlu'nun samimiyetsiz davrandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bostancı Kılıçdaroğlu'na yüklendi

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Ümit ediyorum ki Türkiye'de parti kapatma işi siyasal husumetin bir parçası olmaktan çıkar" dedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı izahatda, çağdaş dünyada ve devletlerde siyasal partiler hakkındaki yaklaşımın, parti kapatmayı zorlaştırma istikametinde olduğunu söyledi.

"MUHALAEFETTEN DESTEK GÖREMEDİK"

AK Parti'nin, 2010 yılında Türkiye'nin demokratikleşmesine enlem şekilde siyasal partilerin kapatılmasını zorlaştıracak bir anayasa değişikliğini meclis gündemine getirdiğini vurgulayan Bostancı, o çağda de muhalefetten destek göremediklerini anlattı.

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partilerinin kapatılmak istendiğine yönelik bir takım beyanlarda bulunduğuna belli eden Bostancı, Kılıçdaroğlu'nun bu beyanlarının nereden çıktığını ve hangi gerekçeye dayandığını bilmediğini kaydetti.

"KILIÇDAROĞLU BUNA DA KARŞI ÇIKTI"

Bostancı, Türkiye'de bir siyasal partiyi kapatmaya yönelik yaklaşımın müsait olmayacağı kanaatiyle AK Parti'nin bir anayasa değişikliği teklifini mecliste imzaya açtığını vurgulayarak, "İntikal ettirdi, komisyonda konuşuldu ve geçti. Bize enteresan gelen, 'partimiz kapatılacak' diye feveran eden sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kere Öneri Anayasa Komisyonu'na geldiğinde bu teklife destek vermemesi ve itiraz etmesi halinde naz alması oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar