Binali Yıldırım yeni hükümetin bakanlarını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladı. Buna göre, birçok bakan yerini korurken Ekonomi Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Savunma, Kültür, Aile ve Çevre Bakanları değişti.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım yeni hükümetin bakanlarını açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladı. Buna göre, birçok baka yerini korurken Ekonomi Bakanı, Eğitim, Savunma ve Çevre Bakanları değişti. Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz getirildi. Avurpa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik getirildi. Sağlık Bakanlığı'na ise Mehmet Müezzinoğu'nun yerine Recep Akdağ getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ise Mahir Ünal'ın yerine Nabi Avcı getirildi. 



Başbakan Yardımcıları:
Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı: Fikri IŞIK
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

DEĞİŞMEYENLER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman Bakanı Veysel Eroğlu.

İLK KEZ BAKAN OLANLAR VE GERİ DÖNENLER

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan.

KABİNE KALIP, YERİ DEĞİŞENLER

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Milli Eğitim Bakanı oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Milli Savunma Bakanı oldu.

KABİNEYE GİREMEYENLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu.

İLK TEPKİLER 

 65. Hükümetin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "İnşallah Cenab-ı Hak bu yeni dönemde de memlekete güzel günler gösterir, başkanlığa giden yolda memlekete kabine olarak da iyi bir hizmet veririz." dedi.

Akdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Faruk Özlü, 65. Hükümet Bakanlar Kurulunda yer aldıklarını AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nı beklerken öğrendiler.
Sağlık Bakanı Akdağ, gazetecilerin soruları üzerine bakanlığa getirilmesini, "Sürpriz olmadı. Açıklanmasaydı da sürpriz olmazdı." şeklinde değerlendirdi.

Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Akdağ, "AK Parti camiası olarak, davaya gönül veren insanlar olarak herhangi bir makam beklemeyiz. İşimizi en iyi şekilde yapmak için çalışırız. İnşallah Cenab-ı Hak bu yeni dönemde de memlekete güzel günler gösterir, başkanlığa giden yolda inşallah memlekete kabine olarak da iyi bir hizmet veririz." diye konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Düzce Milletvekili Faruk Özlü de gazetecilerin soruları üzerine bakan olduğunu grup toplantı salonunda haberlerden öğrendiğini ifade etti.
"Ben savunmayı bekliyordum, bunu beklemiyordum." diyen Özlü, gazetecilerin diğer sorularını yanıtlamadı.
 

Yorumlar