'Bilge Mimar' Turgut Cansever sempozyumu

Marmara Belediyeler Birliği, dünyada üç kez Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne layık görülen tek isim olan Turgut Cansever'i anıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Bilge Mimar' Turgut Cansever sempozyumu

Üç kere Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne layık görülen tek ad olan, Cumhuriyet zamanının özgün, muasır mimarı Turgut Cansever, kendi hesabına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor.

İslam kültürünü başarıyla yorumlayan, dünyada üç kere Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülen tek ad olan, Cumhuriyet zamanının özgün, muasır mimarı Turgut Cansever, kendi hesabına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor.

İstanbul ’da, dalında deneyimli fazla fazla sayıda akademisyen, tarihçi ve yazarın katılacağı sempozyumda Bilge Mimar’ın fikir dünyası, muasır Türk mimarisi içerisindeki noktayı ve yeni şehirler üstüne yaptığı özgün çalışmalar ile zamanımız dünyasına uyarlanması tyükselişılacak.Çevre duyarlılığının geliştirilmesi ve arttırılması için kurulan ve bu sene 40. kurum yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) kent Politikaları Merkezi, Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu düzenliyor. İstanbul Deniz Müzesi’nde 7 Mart Cumartesi günü saat 09:00’da başlayan sempozyuma Türkiye ’de İslamcılık denince ilk akla gelen isimlerden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Armağan, Korhan Gümüş benzeri adların yanı dizi Cansev’in kızı mimar Emine Öğün de katılıyor..


 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar