Beşir Atalay’dan demokratikleşme paketi değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 15-16 maddelik bir teklifin bugün TBMM'ye gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Beşir Atalay’dan demokratikleşme paketi değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 15-16 maddelik bir teklifin bugün TBMM'ye gelebileceğini söyledi. Atalay, “Kısa zamanda komisyondan çıkartıp yasalaşmasını hedefliyoruz.” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki çalışmalara katılan Atalay çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Atalay, “Tek bir teklif olacak. Anayasayla ilgili bir paket var onunla birleştirilecek. 15-16 maddenin tamamı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’yla (CMK) ilgili düzenlemeler. Kısa zamanda komisyondan çıkartıp yasalaşmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını hatırlatan Atalay, “Almanya gidişinde ifade ettiği adli kollukla ilgili o bunun içinde yer almayacak. Ayrı bir adli kolluk birimi kurulacak. Tek işi bu olacak. Pek çok ülkede vardır bu. Bu şu anda çalışmayacak. Seçimden öncesine yetişmeyebilir. Sadece işi uzmanlığı bu olan adli kolluk birimini kurmaya karar verdik. Epey tartışılan bir şeydir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar