Bekir Bozdağ'dan HSYK için anayasa değişikliği önerisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet partilerine, HSYK’nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliği yapmak için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Bozdağ'dan HSYK için anayasa değişikliği önerisi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet partilerine, HSYK’nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliği yapmak için çağrıda bulundu. Bozdağ, “Birlikte uzlaşarak bunu yapabiliriz. Bu noktada çalışma yapmaya, uzlaşarak yepyeni bir yapı ortaya koymaya da hazırız.” ifadelerini kullandı.

TBMM’de Adalet Komisyonu, HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun tekliflerini görüşmeye devam ediyor. Görüşmeler sırasında söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK konusunun sadece hükümetin konusu olmadığını söyledi. Geçmişte HSYK ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Tutanaklarda yazılan ifadelerin hepsi bana aittir, ben söyledim. O zaman söylediğim sözlerin arkasındayım. Sebebini izah etmek istiyorum. Türkiye, bir hukuk devleti. Yargı, bütün iş ve işlemlerinde hukukun üstünlüğüne riayet ederek görev yapsın. Herkes, yargının işini iyi yapmasından mutlu olur. Bütün arzumuz budur. Türkiye’de bir şeyi başaramadık. Yargıyla ilgili bir tartışma olurken soruşturulana göre siyasilerin tavırları, eleştirileri değişiyor. Bizim burada ortak bir noktaya gitmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

HSYK’nın, kimsenin arka bahçesi olmaması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, “Ben geçmişte HSYK’nın yapısını değiştiren anayasa değişikliği görüşülürken de hep şunun altını özellikle çizdik; HSYK’nın hiçbir ideolojinin ön bahçesi, arka bahçesi, yan bahçesi olmaması. O günkü yaşanan tartışmalara baktığınız zaman siyasetin içinde bir yapı var, her gün bir bildiri yayınlıyor. HSYK bir bildiri yayınlıyor. Türkiye’de siyaseti siyasetçilerin yapması lazım. HSYK konusu sadece hükümetin konusu değildir. Sadece AK Parti’nin konusu da değildir. Biz anayasa değişikliği konusunda bir çağrı da yapıyorum. Türkiye’nin bu sorunları yaşamaması, bir daha benzer bir tartışmaların içine girmemesi için iktidar grubunun ana muhalefetin, diğer muhalefet partilerimizin bir araya gelip yeni bir HSYK yapısı nasıl olur? Biz bununla ilgili çalışma yapmaya da varız. Birlikte uzlaşarak bunu yapabiliriz. Bu noktada çalışma yapmaya uzlaşarak yepyeni bir yapı ortaya koymaya da hazırız. Dün başka bugün başka bir ilke etrafında durursak o zaman biz ana ilkeyi görmezden gelirsek bu şikayetler bitmez. Yarın başka şikayetler olur. Diyorum ki gelin HSYK konusuna hukuk devleti konusuna siyasal pozisyonlarımız çerçevesinde değil el birliği ile yapalım. Türkiye’nin bu sorunları yaşamaması için iktidar grubunun diğer muhalefet partileri ile yepyeni bir yapı ortaya koymaya hazırız.” şekline konuştu.
CİHAN

Yorumlar