BDP'li Baluken: Özgürlük gerillaları başkan ve milletvekili olarak hizmet edecek

BDP Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken, “Dağlardaki özgürlük gerillalarının belediye başkanı olarak, milletvekilleri olarak halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Baluken: Özgürlük gerillaları başkan ve milletvekili olarak hizmet edecek

BDP Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken, “Dağlardaki özgürlük gerillalarının belediye başkanı olarak, milletvekilleri olarak halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız." dedi.

BDP İl Başkanlığı tarafından Elazığ’da düzenlenen mitingde konuşan İdris Baluken, ilginç ifadeler kullandı. 30 Mart yerel seçimlerinde alacakları her oyun terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda yer alanların demokratik siyaset yapmasını sağlayacağını belirten Baluken, şöyle devam etti: "AKP çözüm sürecine gelmişse, AKP müzakere masasına oturmuşsa inanın ki barışa karar verdiği için değil, çözüme karar verdiği için değil siz mücadele ettiğiniz içindir. Sizi savaşla yok edemeyeceğini anladığı içindir. Şimdi hepimize düşen görev AKP'yi müzakere masasında savaşı istese bile, savaşı dayatmak istese bile geri dönülemez bir noktada tutmaktır. Onun için de vereceğiniz her bir oy müzakere masasında ya bizim elimizi güçlendirecek ya AKP'nin elini güçlendirecek. 30 Mart'ta vereceğiniz her bir oyla dağlarda aç susuz bir şekilde gezen evlatlarımızın, çocuklarımızın demokratik siyaset yapmak üzere aramıza gelmesini sağlayacağız. Özgürlük gerillalarının belediye başkanı olarak, milletvekilleri olarak halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız.”

Büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına da değinen Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele konusunda millete yalan söylediğini iddia etti. “Artık ona güvenmeyin” diyen Baluken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan, sınıfta kalmıştır, çizgiden çıkmıştır. Başbakan ahlaki değerlerini yitirmiş, psikolojik tedaviye muhtaç bir konumdadır. Başbakan, mitinglerinde çevre illerinden insan toplatmaktadır. Şimdi bu korku iyidir. Böyle korkması iyidir. Elazığ'ın rengini görmesi iyidir ama bu bize yetmez. Başbakan'ı, Tayyip Erdoğan'ı öyle bir korkutacaksınız ki, özgürlüğün rengini öyle bir dalgalandıracaksınız ki bir dahaki sefer Elazığ'a geldiğinde Trabzon'dan, Rize'den, Samsun'dan, Yozgat'tan da AKP'lileri getirmek zorunda kalsın. İnanın ki buradan çıkacak sonuçlara göre Erdoğan'ın, Başbakan'ın psikolojisi zaten bozulmuş, Başbakan'ın psikolojisi alt üst olacak.”

AK Parti’nin seçimden güçlü çıkması halinde Anadolu’nun doğusuna savaşla döneceğini iddia eden Baluken, "AKP bu seçimde müzakere masasında eli güçlenmiş olarak çıkarsa buraya tekrar savaşla geri dönecek. Buraya tekrar savaşla geri döndüğünde ise cephede onların çocukları savaşmayacak. Bilal Erdoğanlar savaşmayacak. Anadolu'dan kopup buraya gelmiş olan bu Anadolu'nun yoksul çocukları cepheye gidip savaşacak. Onların çocukları onların evinde her gün acaba yarına nasıl uyanırım diye kaygıyla yatmaya başlayacak. O nedenle sadece buradaki halkımızdan değil bu polis ve askerden de bunun hesabını iyi yapmalarını istiyoruz. Eğer tekrar savaş başlamasın istiyorlarsa, eğer tekrar cepheye gitmek istemiyorlarsa, eğer Bilal Erdoğanlar trilyonları götürürken onlar da can kaygısıyla eve dönmek istemiyorlarsa onların da oy vereceği adres BDP’dir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar