'BDP ve HDP'ye yönelik tehdit diliyle konuşmak çözüm getirmez'

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP ve HDP'ye yönelik tehdit diliyle konuşmanın çözüm getirmeyeceğini belirterek, Başbakan'ı bu tehdit dilinden vazgeçmeye, çözüm dili kullanmaya çağırdı. Baluken, PKK'nın kaçırdığı çocukların...

Google Haberlere Abone ol
'BDP ve HDP'ye yönelik tehdit diliyle konuşmak çözüm getirmez'

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP ve HDP'ye yönelik tehdit diliyle konuşmanın çözüm getirmeyeceğini belirterek, Başbakan'ı bu tehdit dilinden vazgeçmeye, çözüm dili kullanmaya çağırdı. Baluken, PKK'nın kaçırdığı çocukların olmadığını savunarak, devlet teröründen kaçan çocuklar olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Baluken, partilerinin maden ocaklarıyla ilgili bir kanun teklifi hazırladıklarını ve bunu Meclis Başkanlığına sunduklarını ifade etti. Kanun teklifinin içeriği hakkında bilgi veren Baluken, hükümetin tutumunu eleştirdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Baluken, PKK'nın kaçırdığı çocukların olmadığını savunarak, devlet teröründen kaçan çocuklar olduğunu söyledi. PKK'nın yaptığı açıklamada 18 yaş altı çocukları geri gönderme politikaları olduğunu belirten Baluken, şiddet ve terör olgusu nedeniyle geri gelmediklerini iddia etti. Çocukları dağa götüren koşulların iyi sorgulanması gerektiğini belirten Baluken, siyasetin buna ilişkin ne yaptığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Çocukların silah altında olmasını istemediklerini anlatan Baluken, çözüm sürecinin amacının demokratik siyasetin önünün açılması, silahların bırakılması olduğunu ifade etti. Başbakan'ın konuyu psikolojik saldırının ötesini geçmeyen bir sığlıkla alıp konuştuğunu dile getiren Baluken, dağdaki bütün gençlerin silahları bırakarak demokratik siyasete dahil olması için çalıştıklarını kaydetti.

BDP ve HDP'ye yönelik tehdit diliyle konuşmanın çözüm getirmeyeceğini vurgulayan Baluken, Başbakan'ı bu tehdit dilinden vazgeçmeye, çözüm dili kullanmaya çağırdı. Çocukların aileleriyle görüşme yaptıklarını dile getiren Baluken, kamuoyuna yansıtılan bilgilerin yüzde 90'ının yalan olduğunu iddia etti. Zorla tutulan ve kaçırılan çocuk olmadığını savunan Baluken, "Kandil ziyaretlerimizde, geri göndermek istemelerimize rağmen çocukların kabul etmediği bir takım bilgiler vardı. Başbakan ve hükümet de bunu biliyor." diye konuştu.

Ailenin ifade ettiği hususlar ile Başbakan'ın söylediği hususların örtüşmediğini belirten Baluken, kalıcı barışa gitmek için adım atılmasını istedi. CİHAN

Yorumlar