BDP: Milletvekilleriyle ilgili yargılama dönem sonuna bırakılmalı

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir görüşme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BDP: Milletvekilleriyle ilgili yargılama dönem sonuna bırakılmalı

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile bir görüşme yaptı. Konuya ilişkin Meclis'te açıklama yapan Buldan, Bozdağ ile yapılan görüşmenin hem bir 'hayırlı olsun' ziyareti hem de barış ve müzakere sürecinin Bozdağ ile birlikte götürme konusundaki beklenti olduğunu kaydetti. Bu konuları görüştüklerini ve istişare yaptıklarını belirten Buldan, beklentilerini aktarmaya çalıştıklarını, bundan sonra da olması gerekenleri paylaştıklarını kaydetti.

Türkiye'de gündemde olan ve acil çözülmesi gereken konuları da paylaştıklarını dile getiren Buldan, acilen tutuklu milletvekillerinin durumunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bunun süreç açısından önemli olduğunu belirten Buldan, Sebahat Tuncel'in durumuna ilişkin bir değerlendirme yaptıklarını da kaydetti. Kararın siyasi olduğunu ifade ettiklerini anlatan Buldan, Öcalan'ın koşullarına ilişkin bir değerlendirmeleri olduğunu söyledi.

Basında Öcalan'ın yanına içinde başta gazeteci, akademisyen olmak üzere bir heyetin gideceğine dair bir bilgi olduğunu hatırlatan Buldan, bunun mutlaka olması gerektiğini ifade ettiklerini aktardı. İmralı'ya gitme taleplerini de ilettiklerini dile getiren Buldan, haftasonu gitmek istediklerini söyledi.

En son görüşmenin 7 Aralık 2013 tarihinde yapıldığını belirten Buldan, Bozdağ'ın bu süreci çok önemsediğini, en kısa zamanda toplumsal barışa, huzura kavuşmanın önemli olduğunu ve elinden gelen herşeyi yapmaya çalışacağını söylediğini aktardı. İmralı'ya gidiş konusunda yarın bir geri dönüş yapılacağını anlatan Buldan, olumlu bir görüşme olduğunu vurguladı. Görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yapılan görüşme hakkında bilgi veren BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tutuklu vekiller ile Tuncel'in durumu hakkında yarım saate yakın bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Meclis Başkanı'nın bu durumun aşılması gerektiğini, gerekli çalışmanın biran önce ortaya konması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Baluken, siyasi partilerin de biran önce çalışmalarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Tuncel hakkında verilen kararı da ele aldıklarını anlatan Baluken, hukuksal olmaktan çok siyasi bir karar olduğunu Çiçek'e söylediklerini kaydetti. Çiçek'in de bu konuda da Meclis'in kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Baluken, şöyle devam etti: "Hakkında kesinleşmiş hüküm bulunan milletvekilleriyle ilgili üç seçenek olduğunu, bu seçeneklerden birisinin onanmış kararın genel kurulda okunmasıyla milletvekilliğinin düşmesi olduğunu, ikinci seçeneğin onanmış olan kararın dönem sonuna bırakılması gerektiğini, üçüncü seçeneğin de yapılacak bir düzenlemeyle milletvekilleriyle ilgili yargılama sürecinin dönem sonuna bırakılması gerektiğini kendisi ifade etti ve kendisi de bu konuda kalıcı bir çözüm için yine siyasi partilerin gerçek bir çözümle gelmelerinin önemli olduğunu ifade etti. BDP olarak bizler de yargılamanın dönem sonuna bırakılması gerektiğini ifade ettik. "

BDP heyeti, haftaya da İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir araya gelecek.

CİHAN

Yorumlar