BDP Meclis Genel Kurulu'nu terk etti, ardından yeniden döndü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı.

Google Haberlere Abone ol
BDP Meclis Genel Kurulu'nu terk etti, ardından yeniden döndü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeler başladı. Birleşimi TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetiyor.

Birleşime verilen aranın ardından Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, yine tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi sebebiyle Meclis'te kürsü işgali girişiminde bulundular. Meclis Başkanı Çiçek, eksiğiyle fazlasıyla yasalar olduğunu belirterek, kaynağını Anayasa'dan almayan hiçbir şeyin çözülemeyeceğini vurguladı. Tutukluluğun katiyyen mahkumiyet anlamına gelmediğini, uzun tutukluluğu tasvip etmediğini ifade eden Çiçek, bu kararı vermesi gerekenin kendisi değil yargı olduğunu söyledi.

BDP'nin ısrarları üzerine Çiçek, düşüncesini ve ilkeleri söylediğini belirterek, kendisine zorla bir şey mi dedirtmek istediklerini sordu. "Meclis Başkanı, ne zamandan beri adam tahliye ettiriyor?" diye soran Başkan Çiçek, "İlkemi, inandığımı söyledim. Yanlış kurallar Anayasa'da hukukta olduğu sürece doğru kararlar çıkmaz. Bir araya gelinecek, bana da görev düşerse ben de yaparım." ifadelerini kullandı.

Birleşime devam edilirken, BDP'li milletvekileri Meclis Genel Kurulu'nu terk etti. Bir süre dışarda kalan BDP'liler, daha sonra Genel Kurul'a tekrar geri döndü. CİHAN

Yorumlar