BDP: Demirtaş’ın açıklamaları bilinçli bir biçimde çarpıtıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bugün İstanbul’da yapmış olduğu açıklamalarının bilinçli bir biçimde çarpıtıldığını belirtti.Konuyla ilgili parti merkezinden yapılan yazılı açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
BDP: Demirtaş’ın açıklamaları bilinçli bir biçimde çarpıtıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bugün İstanbul’da yapmış olduğu açıklamalarının bilinçli bir biçimde çarpıtıldığını belirtti.

Konuyla ilgili parti merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş’ın açıklamasında, çocuğu dağa giden aileleri tenzih ederek ve açıkça ayrım koyarak, oturma eylemine katılan bir iki ailenin istihbarat tarafından kendilerine verilen para karşılığı o eylemi gerçekleştirdiğini ve yönlendirildiklerini belirttiği ifade edildi.

"OYUNLARA VE ÇİRKİNLİKLERE ALET OLMAMASINI DİLERİZ"

Açıklamasında, çocuğu dağda olan aileleri tenzih etmesine rağmen Demirtaş'ın sözleri bilinçli olarak çarpıtıldığı ve bütün ailelere yönelik söylenmiş sözler gibi yansıtıldığına işaret eden BDP açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: "Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstihbarat tarafından yönlendirilen ailelerin çocuklarının dağda olmadığı bilgisi Sayın Eş Genel Başkanımızda mevcuttur. Nitekim, çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi yapan bir ailenin çocuğunun Marmaris’te uyuşturucu çetesinin elinde olduğu da ortaya çıkmış ve kamuoyuna yansımıştır. Çocuğu dağa giden ailelerin çocuklarıyla ilgili liste Eş Genel Başkanımızda mevcut olup, konuyla ilgili girişimleri tüm hızıyla devam etmektedir. Eş Genel Başkanımızın sözleri çarpıtılarak psikolojik savaş amaçlı olarak üretilen yalan haberlere kamuoyu ve özellikle de aileler itibar etmemelidir. Ailelerin oynanan oyunlara ve yapılan çirkinliklere alet olmamasını dileriz. Partimizin bu konudaki girişimleri devam edecektir."

CİHAN

Yorumlar