BBP’li Ünsal Karabulut: Onurlu davranış gösterip istifa etmeliler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yapılan gözaltıların, kendilerine kadar uzandığı bakanların, bürokratların ve diğer ilgililerin be.

Google Haberlere Abone ol
BBP’li Ünsal Karabulut: Onurlu davranış gösterip istifa etmeliler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında yapılan gözaltıların, kendilerine kadar uzandığı bakanların, bürokratların ve diğer ilgililerin behemehal istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Seçim sath-ı mailine giren ülkemizde, ismi şaibeli hale gelen ilgili isimlerin görevlerinde durması kabul edilemez bir durumdur. Derhal onurlu davranış gösterip istifa etmeliler." dedi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı kasım ayında TBMM'de TOKİ ile ilgili ortaya koyulan yolsuzluk belgeleri karşısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, "Eğer benim veya çalışma arkadaşlarım hakkında yolsuzluk davası varsa... Milletvekilliği ve Bakanlık'tan İstifa edeceğim... İstifa etmezsem Şerefsizim..." dediğinin yazılı ve görsel basında yer aldığı hatırlatmasını yaptı. Karabulut, şunları söyledi:

“Bugün, aralarında ünlü simaların bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bu sabah ‘yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla’ ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitle adreslere operasyon düzenlendi. Şu ana kadar 37′den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonun 3 ayrı ana soruşturmayı içerdiği gelen haberler arasında.

AKP iktidarının Başbakanı Sayın Erdoğan, yüzde 43'ünün asgari ücretle geçimini sağlamaya çalıştığı ülkemizde, 'Yolsuzluk' temasını hep dillendiren bir lider olmuştur. Kendisi, 'Yoksulluğun çaresi, yolsuzluğun ortadan kaldırılmasıdır' demiştir. Şimdi gelinen bugünkü noktada bu sözünün çeliştiğini görmekteyiz. Bakanları, milletvekilleri, bürokratları ve belediye başkanlarına kadar uzanan büyük bir yolsuzluk operasyonu vardır. Ve gözaltılar devam etmektedir.”

“BORSA TEPE TAKLAK OLDU”

Ünsal Karabulut, yapılan operasyon neticesinde borsanın tepe taklak olduğu ve 'toparlanmasını' başaramaz hale geldiğine işaret ederek, “Düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından dolar da TL karşısında değer kazanmaya başlamıştır. Görünen o ki milletimiz acı olan bir gerçekle karşı karşıyadır. O da 'sözünü tutmayan' yetkili ve etkili kişilerin milletimizi dumura uğrattığı gerçeğidir. Mali ve Organize Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin katıldığı ve özellikle TOKİ ihalelerinin adının geçtiği operasyonlarla ilgili gözaltı yapılan kişilerin uzantısında yetkili ve etkin görevde olan isimler vardır. Bu, milletimizin kabul edemeyeceği bir durumdur. Onur ve haysiyeti, şerefi her zaman dile getiren iktidar ve yöneticilerinin bu duruma 'duyarsız' kalmaması öncelikli isteğimizdir. Seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu süreçte milletimiz, güne netameli olarak başlamıştır. Ve büyük üzüntüye, endişeli bir ruh haline sevk olmuştur. Acil ve bu önemli duruma bigane kalmayacaklarını umduğumuz Başbakan'ın milletimizi rahatlatması, 'sorumlularından' bir an önce istifasını istemesini beklemekteyiz." yorumunu yaptı.

CİHAN

Yorumlar