BBP'li Remzi Çayır: Okul kapatma ve tabela indirme anlaşılır gibi değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmaya çalışılması ve tabelaların binalardan indirilmek istenmesine tepki gösterdi. Yapılanların anlaşılır bir tarafı olmadığını...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Remzi Çayır: Okul kapatma ve tabela indirme anlaşılır gibi değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmaya çalışılması ve tabelaların binalardan indirilmek istenmesine tepki gösterdi. Yapılanların anlaşılır bir tarafı olmadığını savunan Çayır, akıl sahipleri tarafından bunun izah edilemeyeceğini kaydetti.

İdarecilerin herkese adaletli davranması gerektiğine dikkat çeken Çayır, "Hiçbir cemaati, Hizmet Hareketi'ni, şu veya bu şekilde düşman etmemesi lazım. Hele okullar... Her ne kadar eğitim kurumlarıysa da iktisadi teşekküller. Bunların kapatılmasını, şu veya bu şekilde lağvedilmesi hükümetin görevi değil. Polisin görevi değil. Bu arz ve talep meselesidir. Zaten bununla ilgili Anayasa Mahkemesi bir karar verecektir. Şu an konu Anayasa Mahkemesi'ndedir." ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ YOK ETMEK KENDİ KANADINI YOK ETMEK GİBİDİR"

Bazı okullardan tabelaların indirilmesi, yurt dışındaki okulların kapatılması için çalışılmasının da anlaşılır bir tarafı olmadığını savunan Çayır, akıl sahipleri tarafından bunun izah edilemeyeceğini aktardı. Çayır, "İnsanlar kendilerine gönüllü elçiler ararken, başka ülkelerde kendilerini temsil edecek kurum ve kuruluşlar ihdas etmeye çalışırlarken, parayla, pulla, güçle bunu yaparken, sizin gönüllü elçileriniz dünyanın her tarafında var. Bunları yok etmek, insanların kendi ayağını, kendi kanadını yok etmesi gibi birşeydir. Dolayısıyla bu tür davranışlara, Türkiye'nin aleyhine, ülkenin menfaatine olmayan işler olarak bakıyor ve kınıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar